Crea sito
Home / LOKALNA HRONIKA / ZAKLANA UČITELJICA BILA TRUDNA: Pozadina ubistva koje je potreslo celu Srbiju! (VIDEO)(FOTO)

ZAKLANA UČITELJICA BILA TRUDNA: Pozadina ubistva koje je potreslo celu Srbiju! (VIDEO)(FOTO)

Brankica Tošić, učitejica koju je u školi naočigled kolega i dece ubio bivši muž bila je u drugom stanju sa novim izabranikom, Draganom Ivanovićem.

Foto: Facebook

„Otac nam je pretio da će nas sve pobiti. Živeli smo u strahu, a mnogo puta sam branio majku od njega dok ju je tukao. Pre deset godina je prvi put digao ruku na nju, ali onda se zakleo da to više nikada neće učiniti. Primirio se neko vreme, ali je poslednjih godina nastavio po starom. Psihički, ali i fizički je uništavao moju majku, a sve je kulminiralo u proleće ove godine, kada smo ga napustili“, ispričao je Marko Tošić (25), sin Brankice Tošić (48), koju je suprug Vladica zaklao prekjuče nožem ispred dvorišta Osnovne škole „Bata Bulić“ u Petrovcu na Mlavi.

Marko Tošić

Marko Tošić, Foto: Facebook

Marko kaže da je njegov otac bio strašno ljubomoran i da je majku optuživao da ga vara sa drugim muškarcem, iako od toga ništa nije bilo istina.

Optuživao je da je našla drugog i da se sa njim dopisuje preko Fejsbuka. Pretio je meni i njoj, a kada smo ga napustili, slao mi je poruke u kojima je moju majku nazivao pogrdnim imenima. Ja sam stao na stranu majke i otišao sa njom u podstanare. Oni poslednjih godina nisu takoreći živeli zajedno, on je spavao u donjem delu kuće, a ona na spratu. Ja sam takođe bio na spratu i štitio bih je kada bi je tukao. Najpre nisam hteo da se mešam, mislio sam da je to nešto između njih dvoje, ali onda je otac totalno poludeo i govorio je da će da nas pobije iz pištolja. Jedno veče je inscenirao pokušaj ubistva i pucao u dvorištu, a onda je prijavio policiji da hoćemo da ga ubijemo ja, majka i njen ljubavnik – priča Marko o dodaje da se njegov otac plašio da mu majka ne otme imovinu.

  Povređenog Vladicu dovoze u petrovačku bolnicu

Povređenog Vladicu dovoze u petrovačku bolnicu

Kada mu je pre nekoliko meseci rekla da ga napušta, on joj je govorio da neće da joj da razvod i da je to bogohuljenje. Molio je da ostane i govorio da će na nju da prepiše pola kuće. Međutim, ona to nije htela. Nakon odlaska, ona je stupila u vezu sa drugim čovekom i ocu saopštila da ga ne voli i da neće da mu se vrati. Mislim da je tada doneo odluku da je ubije. Ne znam da li je tome doprinelo to što je bio dijabetičar i veoma nervozan i što mu je to kvrcnulo u glavi – dodaje sin ubijene učiteljice.

vladica

Vladica i Brankica iz srećnijih dana

 

Sad sam sam na svetu

Marko kaže da je u vreme zločina pripremao dokumentaciju kako bi mogao da konkuriše za neki posao, a da mu je oduvek bila želja da se zaposli kao civilno lice pri Vojsci.

Međutim, smetnju je stvorio moj višak kilograma. Ali radiću na tome da se zaposlim u Vojsci. Otac me ne zanima, ne želim da ga vidim. Imam stariju sestru po ocu iz njegovog prve vanbračne zajednice, dedu i nepokretnu baku. Ostao sam sam, bez majke i posla. Osećam se kao da sam sam na svetu“, tužno kaže Marko.

Čeka ga robija

Vladica Tošić, bivši harmonikaš i sportski radnik, nakon zločina je pokušao da nožem izvrši samoubistvo, a zatim je sleteo u provaliju, na putu prema Kučevu, posle čega je uhapšen. Njega čuva policija, a nakon oporavka i saslušanja, protiv njega će biti pokrenuta istraga zbog svirepog ubistva, za šta je zaprećena kazna do 40 godina zatvora.

Dragan Ivanović Kale (45), bivši pripadnik Žandarmerije iz Kovina, sa kojim je Brankica bila u vezi nakon odlaska od Vladice, ispričao je juče plačući za naš list da se sa njom verio i da je bila u drugom mesecu trudnoće.

Brankica Tošić Dragan Ivanović Kale

Brankica Tošić i Dragan Ivanović, Foto: Facebook

Ne znam kako ću bez moje Brankice. Ona je bila moj život! Mislim da ću da skočim u sanduk za njom! Upoznali smo se pre godinu i po, kada je došla na seminar u Kovin, preko neke prijateljice. Bog nas je spojio jer smo se nekako slučajno zakačili u prolazu. Video sam tada jednu uništenu ženu i postali smo prijatelji. Razmenili smo brojeve telefona i čuli se ponekad, a kasnije se dopisivali i preko Fejsbuka.

Petrovac na Mlavi ubistvo

Mesto zločina, Foto: Mitar Mitrović

Rekla mi je da joj je muž vrlo ljubomoran i da ne smemo da budemo prijatelji na Fejbuku. Pričala mi je da je u braku 27 godina, ali da 20 godina prolazi kroz pravi pakao sa mužem. Imala je težak život, sve je stekla sama, a pričala mi je da je on u silosu još ranije varao sa nekim pekarkama. Kasnije bi je kući tukao je za svaku sitnicu, a sin je morao da spava na spratu da bi je štitio od Vladice – rekao nam je juče Ivanović.

Dragan kaže da se pre četiri godine razveo od supruge, sa kojom ima sinove od 16 i 18 godina koji žive sa njim, a da je sa Brankicom planirao zajednički život.

Međutim, kada je Vladica saznao za našu vezu, pretio joj je da „neće dočekati 1. septembar“. Slao nam je preteće poruke, a onda je uoči ubistva priveden jer je pucao u svom dvorištu iz pištolja koji mu je komšija, koji živi u Austriji, ostavio na čuvanje. Pretio mi je u porukama nakon što je Brankica sa svojim koleginicama i jednim prijateljem otišla da mu kaže za našu vezu – navodi Dragan i otkriva da je Brankica slutila svoju smrt.

Mesto zločina

Imala je stan blizu bolnice i nekoliko dana pre ubistva mi je rekla da ima osećaj da će da umre u bolnici. Onda se tog jutra, nekoliko sati pre nego što je ubijena, trgla iz sna i rekla da će mi roditi devojčicu kao što je ona. U pet ujutru je dotrčala za mnom u moj „ford foks karavan“ i rekla mi: „Umreću bez tebe koliko te volim”. Otišao sam svojim poslom u grad, nakon nekoliko sati su mi kolege iz policije izjavile saučešće. Na mestu gde je ubijena našao sam samo lokvu krvi, a hteo sam da provalim u kapelu i vidim moju Brankicu – kaže Dragan.

„Čuvao sam Čedu Jovanovića”

Ivanović kaže da je ranije čuvao Čedomira Jovanovića, lidera LDP-a, kao i još neke poznate ličnosti, ali da je kasnije napustio Žandarmeriju.

Bolje da o tome na pričam. Planiram da se bavim nekim drugim poslom – kaže Ivanović, koji ne zna kako će na njega gledati Vladičina rodbina na sahrani.

YouTube Preview Image

Izvor: Agencije

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама