Crea sito
Home / Senza categoria / Zabranjen alkohol u selu

Zabranjen alkohol u selu

Kako je Boom 93 potvrđeno u Sektoru za vanredne situacije u Požarevcu, u Maljurevcu je uvedena zabrana prodaje alkohola. Kako saznajemo, ovo je učinjeno pre dva dana, a meštani su o tome obavešteni megafonom koji je kružio po selu

malj

Alkohol je zabranjen na inicijativu komandatnta Žandarmerije Bratislava Dikića koji rukovodi pripadnicima sektora za vanredne situacije na ovom području.

U više navrata do sada primećeno je da neki meštani, umesto da pomažu, sede ispred prodavnica i dvorišta i ispijaju alkohol. Pored toga, dolazilo je do svađa, pa čak i uznemiravanja pripadnika civilne zaštite iz Francuske koji pomažu u otklanjanju vode iz dvorišta.

Čaln gradskog štaba za vanredne situacije Slađan Stević nam je rekao da ove mere daju rezultate i da je atmosfera u selu mnogo bolja.

Stević kaže da je još 10-ak domaćinstava u vodi i da situaciju otžavaju podzemne vode koje stalno izviru.

Još uvek se popisuje pokretna i nepokretna imovina koja je uništena ili oštećena, a pomoć redovno stiže i distribuira se ugroženima.

U selu postoje hidranti sa tehničkom vodom koja se koristi za čišćenje domaćinstava. Kako su u subotu najavili čelnici Požarevca, danas bi trebalo da počne izgradnja sekundarnih priključaka u ovom selu koje nije povezano na vodovodni sistem.

Autor: U.Urošević

 Izvor: Boom 93

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама