Crea sito
Home / POLITIKA / VUČIĆ: Posle pada orla, u pokušaju hvatanja muva, ukidamo kontramere u 21.00

VUČIĆ: Posle pada orla, u pokušaju hvatanja muva, ukidamo kontramere u 21.00

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je za HRT da će Vlada Srbije u 21.00 ukinuti kontramere koje je uvela posle blokade hrvatske granice.

“Mi nikada ne bismo uvodili mere da nije bilo protivpravnih mera hrvatske vlade. Mi ništa novo nismo preduzeli, ništa nismo radili po pitanju izbeglica i dalje ih primamo kao do sada… Odbio sam određene pregovore, jer sam tražio da se sve vrati u pređašnje stanje, u pravno stanje, da ljudi mogu slobodno da putuju, da imamo slobodan promet“, rekao je Vučić.

Hrvatska Vlada je donela odluku da ukine mere kojima je blokiran saobraćaj na graničnim prelazima sa Srbijom.

“Odluka je dobra, ne bih da komentarišem motive, mi smo radosni i čestitamo građanima Srbije i Hrvatske… Nadam se da nikome više neće pasti na pamet da krši SSP. Trudićemo se da na tešku, neretko i primitivnu retoriku ne odgovaramo na takav način“, dodao je Vučić.

Na pitanje novinarke da li će Srbija ukinuti kontramere Vučić je odgovorio: “Apsolutno“.

“To je naš posao i obećanje, građane Hrvatske nismo terali da izlaze iz automobila i da peške prelaze granicu, jedva čekamo da vidimo hrvatske kamione sa robom. Nije tačno da se bavimo promenom ruta izbeglica, one dođu u Preševo, dobiju prenoćište, hranu, vodu, sve što treba, odatle stižu u Beograd i same biraju gde će ići odatle“, dodao je Vučić.

On je dodao da su sve izbeglice koje stignu u Hrvatsku već bile u Srbiji.

“Srbija je primila više izbeglica za pet i po meseci nego Hrvatska i Mađarska zajedno. Nema nikakvih tajnih planova, to su besmislice, to nije važno, ovo je dobra vest i ja ne želim da učestvujem u predizbornoj kampanji. Neću da koristim ružne reči, neću da govorim da je neko varvarin i neću da odgovaram na lične uvrede“, dodao je Vučić.

Premijer je ponovio da su besmisleni navodi njegovog hrvatskog kolege da je u paktu sa liderom HDZ Tomislavom Karamarkom i mađarskim vlastima.

“Karamarka sam video jednom u životu, ali nije problem, mogu sutra da razgovaram sa njim, sa Milanovićem, nije problem da razgovaramo. Ako smem da objasnim, kako nije bio utisak da smo se mi dogovorili sa vama kada je pet i po meseci izbeglički talas išao ka Mađarskoj, a ne prema Hrvatskoj“, zaključio je Vučić.

Izvor: Beta

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама