Crea sito
Home / LOKALNA HRONIKA / VELIKO GRADIŠTE: Rečna policija uhvatila dvojicu ribokradica na delu koji su lovili ribu strujom

VELIKO GRADIŠTE: Rečna policija uhvatila dvojicu ribokradica na delu koji su lovili ribu strujom

Pripadnici rečne policije u rutinskoj kontroli uhvatili su na delu dvojicu ribokradica koji su lovili ribu strujom.

Tokom obilaska terena patrolnim čamcem prošlog ponedeljka na Dunavu, u blizini Stojkove ade, koja se nalazi u ataru sela Ostrvo, pripadnici rečne policije zatekli su dvojicu ribolovaca u metalnom čamcu sa vanbrodskim motorom.

Prilikom kontrole uočena su nedozvoljena sredstva kojim se obavljao ribolov. Naime, ribolovci Goran R.(52) i Milorad A.(54), obojica iz Požarevca, lovili su ribu strujom, koju su iz akumulatora jačine 180 ampera, pomoću pretvarivača, koji je struju iz akumularora od 24 volti pretvarao u struju od 220 volti, puštali u Dunav, a ona je ubijala i ošamućivala ribu u blizini.

Takvu “ulovljenu” ribu ribokradice su skupljale i ostavljale u čamac. Ribolov strujom je strogo zabranjen, jer tim načinom ribolova uništava se, sem krupnije ribe, i velike količine riblje mlađi, što dovodi do remećenja prirodnog priliva ribljeg fonda. Policija je pored čamca sa vanbrodskim motorom, akumulatora i izmenjivača struje, od ribokradica oduzela i dva soma od po 2, 5 kg, koji su na zabranjen način ulovljeni.

Protiv ribokradica policija je podnela krivične prijave u redovnom postupku, zbog krivičnog dela nedozvoljeni ribolov.

Izvor: novine okrug

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]

2 comments

  1. 180 ampera akumulator???? a meni fali jedan od 55A ne mogu da upalim auto!Bas bih isao na pecanje, do Golupca.Propade mi dozvola !!!

  2. treba malo i kamencane obici,sve pobise nemoz kedera upecati

Скочи на траку са алаткама