Crea sito
Home / LOKALNE VESTI / VELIKO GRADIŠTE: Putujući letnji bioskop na Srebrnom jezeru

VELIKO GRADIŠTE: Putujući letnji bioskop na Srebrnom jezeru

Srebrno jezero, 8. i 9. avgusta, ugostiće putujući letnji bioskop na otvorenom, pod nazivom Cinema Fresh.

U organizaciji Omladine „JAZAS“ Požarevac i „Patos“ iz Smedereva (Pokretni alternativni teatar omladine Smederevo), putujući bioskop „Cinema fresh“ će posetiti publiku u Velikom Gradištu, na Srebrnom jezeru. Tokom dve filmske večeri posetioci Srebrnog jezera će moći besplatno da uživaju u filmovima na otvorenom.

Publika će imati prilike da pogleda filmove mladih domaćih autora. Svako filmsko veče će sadržati jedan kratkometražni dokumentarni film i jedan dugometražni igrani film.

Patosinema, promo foto

U subotu, 8. avgusta, sa početkom od 20 sati biće prikazan dokumentarni film Poslepremijere“, rediteljke Jelene Gavrilović, a nakon toga, od 20.30 sati i igrani film Tilva Roš“(2010), reditelja Nikole Ležaića.

Druge filmske večeri, u nedelju, 9. avgusta, u istim terminima publiku očekujedokumentarni film „Kinooperater 2063“, reditelja Nikole Polića, kao i film „Neposlušni“(2014), rediteljke Mine Đukić.

Ideja ovakvog bioskopa je da promoviše kulturu biskopa i da bude deo revitalizacije kulture javnih okupljanja, prvenstveno kod mladih.

Projekat Cinema Fresh Udruženje PATOS realizuje u saradnji sa lokalnim partnerima, a uz podršku Ministarstva kulture i informisanja.

Izvor: Hit radio

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама