Crea sito
Home / LOKALNE VESTI / VELIKO GRADIŠTE: Početak projekta “ DOŽIVI Srebrno jezero za MLADE“

VELIKO GRADIŠTE: Početak projekta “ DOŽIVI Srebrno jezero za MLADE“

Omladina JAZAS-a Požarevac je, 15. juna 2015. godine, počela realizaciju projekta «DOŽIVI Srebrno jezero za MLADE» uz finansijsku podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i partnersku podršku Opštine Veliko Gradište, Turističke organizacije Veliko Gradište i Kulturnog centra.

Фотографија корисника Televizija Duga Požarevac

Opšti cilj projekta je Promocija Srebrnog jezera kroz edukaciju mladih i unapređenje receptivne turističke ponude.
Još neki od zacrtanih ciljeva su:

– Unapređenje kvaliteta usluge edukacijom mladih, posebno turističnih posrednika i angažovanih u turističkim organizacijama o novim veštinama u turizmu
– Kroz kreativan i inovativan pristup konkursom za dizajn materijala Srebrno jezero za mlade doći do novih mladih i aktivnih turista
– Unapređenje receptivne turističke ponude kroz mrežu dugogodišnjih partnera i međunarodnih omladinskih kampova
– Informisanje mladih u regionu i Srbiji o ponudi Srebrnog jezera
– Unapređenje znanja i veština turističkih radnika, PR menadžera, hotelskih i ugostiteljskih službenika, novinara i predstavnika lokalne samouprave za uspešnu medijsku promociju.
– Promovisanje turističkih potencijala.

Jedna od aktivnosti na projektu je i Trening za «volontiram i vredim» koji će se održati 06. i 07. jula 2015. godine.
Ovaj trening koji će trajati dva dana i okupiti 15 mladih ima za cilj da mlade motiviše i edukuje o značaju, prednostima, vrednostima volontiranja i svemu onome što taj poziv nosi sa sobom. Mladi koji prođu trening će se upoznati sa svim mogućnostima volontiranja na manifestacijama u samom Velikom Gradištu i biti pokretači svojih vršnjaka za učešće u organizaciji i realizaciji događaja. Obuku će voditi iskusni koordinatori volontera sa Nišvil džez festivala i Zaječarske gitarijade.

Volontiranje treba promovisati kao nešto što zajedničkim zalaganjem donosi dobrobit celokupnom društvu, kao nešto što će omogućiti da se stvari POkrenu i OKrenu. Treba istaći da volontiranje ne doprinosi samo društvu i rešavanju problema koji postoje u njemu.

Veoma važna karakteristika volontiranja je i lični razvoj osobe koja je angažovana kao volonter. Kroz volonterski rad, osobe mogu da razviju samopoštovanje i poštovanje prema drugima, kao i da primene svoje veštine i znanja kroz različite aktivnosti.

Nakon toga sledi i Trening za turističke vodiče «Gritere».

Izvor: SO Veliko Gradište

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама