Crea sito
Home / LOKALNE VESTI / VELIKO GRADIŠTE: Opomene poreskim dužnicima

VELIKO GRADIŠTE: Opomene poreskim dužnicima

Građani, pravna lica i preduzetnici opštine Veliko Gradište koji imaju poreski dug iz 2014. ili ranijih godina mogu da očekuju opomenu Odeljenja lokalne poreske administracije Opštinske uprave.

veliko-gradiste-od-juce-bez-vode

U postupku prinudne naplate poreza od poreskih dužnika se naplaćuju i svi troškovi, koji nisu beznačajni. Primera radi, za svaki izlazak poreskog izvršitelja na teren plaća se 3.000 dinara, a za svedoke koji prisustvuju popisu, proceni, zapleni i prodaji stvari plaća se 2.000 dinara po svedoku za svaku radnju u postupku.

Osim toga, poreski dužnik koji ne plaća utvrđeni porez na imovinu i drugi opštinski poreski prihod, čini poreski prekršaj za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 50.000 dinara.

Kako bi izmirivanje duga bilo lakše, poreskim  dužnicima svih kategorija se nudi mogućnost reprograma, odnosno odlaganje plaćanja poreskog duga na rate bez ispunjavanja bilo kakvih uslova, i to pravnim licima sa dugom do milion dinara, preduzetnicima koji duguju do 200 hiljada i fizičkim licima sa dugom do 100.000 dinara.

Oni koji duguju veće sume takođe mogu ostvariti pravo na reprogram uz ispunjenje određenih uslova, o čemu bliže informacije mogu dobiti u Odeljenju lokalne poreske administracije Opštinske uprave opštine Veliko Gradište.

Ako poreski dužnici ne plate poreski dug u roku iz opomene, pristupiće se prinudnoj naplati.

Izvor: SO Veliko Gradište

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама