Crea sito
Home / LOKALNE VESTI / VELIKO GRADIŠTE: OK VGSK na 50-tom međunarodnom odbojkaškom turniru u Beogradu (FOTO)

VELIKO GRADIŠTE: OK VGSK na 50-tom međunarodnom odbojkaškom turniru u Beogradu (FOTO)

Od danas pa do nedelje u Beogradu se održava ovogodišlji, a pedeseti po redu međunarodni odbojkaški turnir omladinskih gradskih selekcija.

U kategoriji omladinki nema ekipa iz ovog dela Srbije, a u konkurenciji omladinaca na jubilarnom festivalu odbojke učestvovaće samo ekipa iz Velikog Gradišta. Među omladinkama prijavljeno je 17, a kod omladinaca 14 selekcija. Pored srpskih ekipa, na turniru će učestvovati selekcije iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Austrije, Crne Gore i Italije.

Činjenica da na tradicionalnom turniru u srpskom glavnom gradu učestvuje samo jedna ekipa sa prostora Braničevskog i Podunavskog okruga slikovito govori kako se i na koji način radi u mlađim selekcijama u Požarevcu, Smederevu, Kostolcu, Velikom Gradištu i ostalim nekadašnjim srpskim odbojkaškim centrima. Podsetimo, na prvomajskom turniru svojevremeno su pobeđivale ekipe iz pomenutih centara, odnosno klubova i najavljivale visoke domete u seniorskom uzrastu.

U vreme kada se ozbiljno, sistematski, stručno radilo sa mlađim selekcijama Mladog radnika, VGSK-a, Rudara i Smedereva, turnir u Beogradu bio je prava prilika za afirmaciju juniora. Među njima, bilo je potom i državnih reprezentativaca u obe kategorije, u muškoj i ženskoj. Međutim, vremena su se izmenila, sadašnja rukovodstva pomenutih klubova i odbojkaške asocijacije više vode računa o nekim drugim interesima nego o radu sa mlađim selekcijama. To potvrđuju i činjenice o rezultatima prvih ekipa.

Proteklu sezonu seniori iz Požarevca i Velikog Gradišta okončali su ispadanjem, Kostolčani su bili prosečni u drugoligaškoj konkurenciji, Smederevci su pred gašenjem. Kada se to zna onda je jasno da su hitno potrebne promene kako u odbojkaškoj asocijaciji, tako i u klubovima na ovom prostoru. Dok još ima nade za odbojku.

TPKNEWS

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама