Crea sito
Home / LOKALNA HRONIKA / VELIKO GRADIŠTE: Obesio se sveštenik Ž.K. (37) u parohijskom domu u Ramu

VELIKO GRADIŠTE: Obesio se sveštenik Ž.K. (37) u parohijskom domu u Ramu

Sveštenik Željko K. (37) u sredu, 29. jula, izvršio je samoubistvo vešanjem.

Ram Church

Njegovo telo, koje je visilo obešeno o cev za grejanje, koja se nalazila u gornjem delu zida hodnika u parohijskom domu, toga dana oko 14 sati, pronašao je jedan meštanin Rama.

On je odmah obavestio policiju i hitnu pomoć, koja je mogla samo da konstatuje smrt sveštenika. O motivima ovog samoubistva ne zna se, jer pokojni sveštenik nije ostavio nikakvo oproštajno pismo. Samoubistvo sveštenika iz Rama, koji je rodom iz Republike Srpske, duboko je potreslo i šokiralo meštane ovog pitomog mesta na obali Dunava.

Ne mogu da verujem da se ovo dogodilo. Željko je bio jedan od najboljih ljudi i sveštenika koje sam poznavao. Baš smo završavali crkvu u kojoj je službovao. Radove smo prekinuli u dogovoru s njim, zbog velike vrućine. Ništa nije ukazivalo da će da uradi to što je uradio. Bio je veseo i radovao se završetku radova na crkvi.

Toga, kobnog, dana viđen je oko 11 sati isprd seoske prodavnice, gde je kupovao dopunu za mobilni. Samo sat vremena posle izvršio je samoubistvo. – duboko potresen priča jedan stariji meštanin Rama i dodaje da je pokojni sveštenik iza sebe ostavio suprugu, sina (14) i ćerku (12), koji u trenutku tragedije nisu bili kući, jer su se nalazili na odmoru u Bosni.

On nam je rekao da je pokojni sveštenik imao tragediju kao dete, jer mu je otac poginuo u ratu. – Nakon očeve smrti pokojni Željko je otišao na bogosloviju u Karlovcima, a nakon školovanja došao je u Ram na službu. Kako sam čuo, trebalo je da pređe crkvu u Velikom Gradištu, gde bi nastavio sa službovanjem. – kaže meštanin Rama.

Viši tužilac nije zahtevao obdukciju već je naložio da se telo, radi sahrane, preda porodici. Sveštenik Željko K. biće sahranjen u rodnom mestu kod Banja Luke.

Izvor: Novine okrug

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама