Crea sito
Home / LOKALNE VESTI / Veliko Gradište: Mladi Gradištanac otvorio novi borilački klub u srpskoj prestonici (FOTO/VIDEO)

Veliko Gradište: Mladi Gradištanac otvorio novi borilački klub u srpskoj prestonici (FOTO/VIDEO)

Dimitrije Stanojević iz Velikog Gradišta, zajedno sa sestrom Jovanom, polovinom oktobra je zvanično registrovao Wing chun i Akido klub „Pinkum“. Klub je počeo da radi, a zanimljiv je spoj dve borilačke veštine. Mladi Gradištanac je učenik i sin majstora aikidoa Saše Stanojevića, a takođe i učenik Wing chun kluba „Požarevac“.

ebranicevo - slika vesti
Dimitrije je osnivanjem novog kluba nastavio direktnu izvornu liniju prenošenja veštine od Majstora Gaberšeka, koji je i doneo veštinu na naše prostore.

Svečano otvaranje upotpunili su majstori Saša Stanojević i Dejan Mikić, koji su održali odličnu prezentaciju ove dve veštine za sve zaintersovane polaznike.

Video 1: Seminar na otvaranju kluba u Beogradu

Seminaru je prisustvovalo 15-ak učenika, uglavnom bivših članova ovih klubova, koji sada žive i studiraju u Beogradu, ali i gosti iz Wing chun kluba „Zmajevo gnezdo“ iz Beograda, Paraćina, kao i Aikido klub iz Beograda. U prijatnoj atmosferi majstori su izveli svoj prikaz, a ujedno su upisani i prvi članovi novoformiranog kluba.

Već u prvoj nedelji rada Wing chun i Akido kluba „Pinkum“, seminar podrške je održao i legenda u svetu borilačkih veština, major Avi Nardia iz SAD-a, koji je bio na proputovanju kroz Srbiju.

Video 2: Avi Nardia u Beogradu

 

Na ovom seminaru je bilo tridesetaka učenika iz beogradskih klubova, kao i gosti iz Negotina, Požarevca, Kostolca, predstavnici Vojne policije i beogradskog MUP-a. Major Nardia je i ovaj put oduševio sve prisutne svojim znanjem, a ujedno na najbolji način pružio podršku za sada malom, ali klubu sa velikim ambicijama.

Izvor. eBraničevo

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама