Crea sito
Home / LOKALNE VESTI / VELIKO GRADIŠTE: Interaktivna školska tabla za početak nove školske godine

VELIKO GRADIŠTE: Interaktivna školska tabla za početak nove školske godine

Đake odeljenja Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Majilovac u selu Kurjaču, drugog dana po polasku u školu, obišli su predstavnici opštine Veliko Gradište sa predsednikom, Draganom Milićem, direktor OŠ „Vuk Karadžić“, Božidar Grujić, i predsednik MZ Kurjače, Dejan Ognjanović, kako bi im poželeli uspešnu novu školsku godinu.

veliko-gradiste-od-juce-bez-vode

Njima je opština poklonila interaktivnu školsku tablu kojom će unaprediti i osavremeniti nastavu i učenje učiniti zanimljivijim.

Pored dva informatička kabineta sa projektorima, u cilju modernizacije nastave primenom savremene obrazovne tehnologije, škola je u prethodnoj školskoj godini nabavila jednu interaktivnu tablu sa pratećom opremom dok su za ovu godinu obezbeđene još tri table u vrednosti od oko 460.000 dinara.

Table su postavljene u Majilovcu, Sirakovu i Kurjaču. Za Majilovac i Sirakovo škola je table obezbedila iz svojih redovnih sredstava dok je tabla u Kurjaču poklon opštine. U Kurjaču je škola naišla na dobru saradnju sa Mesnom zajednicom koja je u prethodnoj školskoj godini za đake obezbedila LCD televizor, laserski štampač i kompjuter te je novonabavljenom interaktivnom tablom zaokruženo osavremenjivanje obrazovno-vaspitnog rada.

Direktor OŠ „Vuk Karadžić“ istakao je da škola kontinuirano obezbeđuje nastavna sredstva i osavremenjuje nastavu, poredivši opremljenost sa većim, gradskim školama. Ova škola obuhvata još tri područna naselja mlađih razreda – Sirakovo, Kurjače i Đurakovo, dok školu u Kurjaču pohađa najveći broj dece. U Majilovcu, pored mlađih razreda iz ovog naselja, starije razrede pohađaju i učenici iz pomenuta tri naselja. Uz podršku i razumevanje lokalne samouprave škola na takmičenjima i završnom ispitu učenika osmih razreda kao i redovnom radu postiže kontinuirane rezultate zbog čega je za Dan opštine za 2015. godinu dobila i opštinsku nagradu, rekao je direktor škole, zahvalivši se predsedniku opštine na poklonu i saradnji.

Pozdravivši učenike, svoje meštane, predsednik MZ Kurjače podsetio je na stanje škole u prethodnoj godini i ulogu opštine Veliko Gradište u adaptaciji i opremanju. Ovo odeljenje Osnovne škole „Vuk Karadžić“, uz renovirane učionice i termo-izolaciju zgrade, dobilo je i parno grejenje te sportski poligon.

Obrativši se deci, predsednik opštine zadao im je nekoliko zadatka – da uče i slušaju roditelje i učitelje, ali i da se igraju, dok je uloga onih koji su ih danas posetili da im u tome pomognu. Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u budućnost, naglasio je predsednik, istaknuvši da je ove godine posebno zadovoljan brojem učenika kojih je za deset odsto više nego prethodnih godina. U prilog tome ide i poseban socijalni program koji opština sprovodi i kojim se za svako novorođeno dete daje 30.000 dinara, a za nezaposlene majke dodatnih 50.000 dinara. Pored toga, za decu slabog materijalnog stanja obezbeđena je užina u školama, a srednjoškolcima prevoz do škole. Posebnu pažnju opština poklanja uspešnim učenicima pa je postala praksa da najuspešnije na republičkim takmičenjima nagradi lap-topom, drugoplasirane računarom sa štampačem dok učenici koji se rangiraju na treće mesto za poklon dobijaju računar. “Cilj je unaprediti selo i smanjiti razlike između sela i grada. Uz renoviran dom kulture, u Kurjaču su izgrađeni i lokalni putevi, a saradnja sa Mesnom zajednicom, koja je izdvojila značajan deo sopstvenih sredstava, je na izuzetnom nivou.“. Najavivši završetak uređenja vodovoda i izdvajanje sredstava od 10 miliona u narednoj godini, predsednik opštine poručio je da će pijaća voda biti dostupna svakom domaćinstvu.

Izvor: SO. Veliko Gradište

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама