Crea sito
Home / LOKALNE VESTI / Veliko Gradište: Dan interkulturalnog dijaloga

Veliko Gradište: Dan interkulturalnog dijaloga

U Srednjoj školi u Velikom Gradištu  od 25. do 28. septembra obeležava se Dan interkulturalnog dijaloga. Ovaj dan  obeležava se u svim zemljama Evrope kroz različite manifestacije na temu kulturne raznolikosti.

Srbija se  tome priključila pre pet godina. Srednja škola u Velikom Gradištu tim povodom ugostiće dva učenika sa Tajlanda i iz Rusije. Za učenike škole to je jedinstvena prilika da se u susretu sa vršnjacima iz drugih zemalja upoznaju  sa njihovom kulturom i običajima, da razvijaju svoja interesovanja  za druge kulture i  naprave poređenje, razvijaju toleranciju i stiču znanja i veštine potrebne u savremenom svetu. Gostima će biti pružena mogućnost da u okviru svoje posete više upoznaju  Srbiju.

Inače, Srednja škola u Velikom Gradištu  aktivno je uključena u program  međunarodne razmene učenika i u njoj su do sada već boravila dva učenika   tokom školske 2012/2013. godine. Reč je o đacima iz Brazila i sa Tajlanda. U školi je organizovano i nekoliko prezentacija interkulture, a određen broj  profesora pohađao je specijalističke seminare,tako da sada čine deo međunarodne mreže volontera  ove organizacije.

Izvor: Radio Požarevac

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама