Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je srpske vaterpoliste u zgradi Predsedništva Srbije po njihovom povratku u Beograd iz Mađarske.

Izabranici Dejana Savića pobedili su u finalu Evropskog prvenstva u Budimpešti selekciju domaćina rezultatom 12:7.

Nikolić je prisustvovao finalnoj utakmici šampionata, a potom je sačekao  vaterpolo reprezentativce u hotelu Termal u Budimpešti i čestitao im na odbrani titule prvaka Evrope.

Zbog loših vremenskih uslova, današnji prijem je kasnio.

Foto: Telegraf

– Ono što ste pokazali u polufinalu i finalu predstavlja vašu pravu karakteristiku. Već na 2:0 bilo je jasno da Mađarima nema povratka i da ispred sebe imaju pravu sportsku mašinu. Mađarski predsednik čestitao mi je još na na poluvremenu, već tada se videlo da ste bolji od njih na svakom delu bazena” – izjavio je Nikolić.

On je dodao da je sada “naš zadatak da vas spremamo za ono što nas čeka za dve godine“, s obzirom da je Beograd domaćin narednog kontinentalnog šampionata 2016.

Foto: Telegraf

– Zato sam prihvatio da budem vaš pokrovitelj, ne samo za to, predstojeće prvenstvo, već za sva naredna takmičenja. Već smo se obratili nekim firmama koje mogu da pomognu. Vi zaslužujete sve što vam Srbija daje, ispunili ste naša srca radošću. Neka se i ostali sportisti ugledaju na vas – poručio je predsednik Srbije i naglasio da je nacionalni tim u finalu pobedio reprezentaciju zemlje kojoj je vaterpolo sport broj jedan.

– U toj zemlji vas poznaju, a znaju i naše bivše igrače, pa su tako prilazili Vanji Udovičiću na ulici u Budimpešti. U Mađarskoj sve znaju o vaterpolu, samo ne kako da ga igraju bolje od vas – kazao je Nikolić.

Foto: Telegraf

Kapiten srpskih vaterpolista Živko Gocić zahvalio je predsedniku države na podršci.

– Veoma smo ponosni što smo ovde. Čast mi je da sam kapiten ovakvoj ekipi, mislim da smo na pravi način predstavljali naš vaterpolo i Srbiju – rekao je Gocić.

Foto: Telegraf

Predsednik Vaterpolo saveza (VSS) Srbije Milorad Krivokapić naveo je da mu je čast što je “predsednik ovakvim momcima”.

– Verujem da će još mnogo godina da vladaju svetskim vaterpolom. Naš cilj je zlato na Olimpijskim igrama u Riju i zato sada tražimo pomoć. Pomozite onima koji to zaista zaslužuju – rekao je Krivokapić.

Foto: Telegraf

Svečani doček vaterpolista Srbije održaće se u ponedeljak u 14 sati, na tradicionalnom mestu ispred Starog dvora, saopšteno je iz Skupštine grada Beograda

Izvor: Telegraf.rs