Crea sito
Home / HRONIKA / TRAGEDIJA: Srpsku novinarku iskasapio propeler glisera na festivalu jahti

TRAGEDIJA: Srpsku novinarku iskasapio propeler glisera na festivalu jahti

Novinarka Jelena Krašić (30) iz Novog Sada poginula je u Kanu kada je prilikom test vožnje ispala iz čamca i pala na propelere motora.

Kelena Krašić

Tragedija se dogodila 12. septembra u kasnim popodnevnim satima tokom nautičkog festivala u Kanu, vodeće nautičke manifestacije u Evropi, i premijernog prikazivanja glisera na kome se dogodila nesreća.

Francuski mediji su preneli da se nesreća dogodila tokom test vožnje gumenog klisera tipa MX-12, italijanske proizvodnje „Kantijeri Magacu“, kojim je upravljao Jelenin kolega, takođe novinar iz Srbije.

Veliki talas

Pored njih dvoje, u čamcu je bio i Renato Magacu, suvlasnik kompanije koja je proizvela plovilo.

Jedna verzija: Veruje se da je Krašićeva prilikom vožnje ispala iz čamca

Mediji su preneli da je Krašićeva ispala nakon što je veliki talas udario u gliser i najpre dvojicu muškaraca s kojima je plovila bacio u vodu. Nakon nekoliko trenutaka ispala je i ona, ali ju je nesrećnim slučajem voda odbacila direktno na motore, čije su je elise iskasapile i ubile na mestu.

Pretpostavlja se da se talas podigao nakon što je novinar iz Srbije, testirajući čamac, izvodio oštar manevar.

„Nautika“: „Ogroman gubitak vrednog i časnog čovek“

Vest o tragičnoj pogibiji mlade novinarke i producentkinje objavljena je na sajtu Nautika-Present. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Dana 12.09.2015. god. u Kanu tragično je izgubila život naša draga koleginica Jelena Krašic, marketing menadžer i producentkinja emisije „Nautika“, o čemu smo nakon nesreće i obavestili javnost saopštenjem na našem sajtu. U skladu sa željama porodice pok. Jelene Krašic, istovremeno smo naveli da će vreme i mesto sahrane pok. Jelene blagovremeno objaviti njena porodica. Sve okolnosti vezane za nastalu nesreću u kojoj je tragično izgubila život naša koleginica (saslušanje svedoka, video snimci, veštačenje čamca i sve ostalo) ispituju nadležni državni organi Republike Francuske. U tom smislu nemamo ovlašćenja da bilo kakve detalje vezane za nastalu tragediju iznosimo u javnost, već je to isključivo nadležnost državnih organa Republike Francuske. Takođe, poštujemo želju porodice pok. Jelene, koja je bila izričita da se protivi objavljivanju ovog tragičnog događaja u medijima i tom smislu molimo za razumevanje. Gubitak pok. Jelene doživljavamo kao ogromni gubitak naše drage koleginice, koju ćemo zauvek pamtiti kao vrednog, časnog i korektnog čoveka. Pok. Jelena je za četiri godine svog rada u „Nautici“ dala značajan doprinos emisiji i časopisu „Nautika“, a mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći da Jelena i njen rad ne budu zaboravljeni.

Hitna istraga

Obalska straža je odmah obaveštena o nesreći, kao i Hitna pomoć, ali su oni po dolasku mogli samo da konstatuju smrt nesrećne žene.

Vozač čamca i predstavnik kompanije nisu povređeni, a pomorska i kanska policija odmah su pokrenule istragu.

Dve verzije

U evropskim medijima zasad postoje dve verzije ove nesreće. Prema prvoj, Krašićeva je sama iskočila iz čamca, najverovatnije iz straha nakon što je talas zbacio njene saputnike.

Prema drugoj verziji, opasan manevar i talas su prevrnuli gumenjak, pod čije je motore potom podletela nesrećna žena. Više informacija o nesreći biće poznate nakon pregleda video-zapisa koji su, prema tvrdnjama francuskih medija, uspeli da zabeleže nesreću.

Kompanija ćuti

Braća: Suvlasnici firme koja proizvodi gliser (levo Renato Magacu)

Gliser, čiji su motori ubili Jelenu Krašić, proizvela je italijanska kompanija „Kantijeri Magacu“ poznata po višedecenijskoj ručnoj izradi nekoliko vrsta plovila. Ovaj gliser je premijerno prikazan na nautičkom festivalu u Kanu, zbog čega su se novinari i producenti magazina „Nautika“ iz Srbije i našli na njemu. Na zvaničnoj stranici kompanije on se i dalje ne nalazi u ponudi, a njegovo pojavljivanje na tržištu bilo je pod budnim okom ljubitelja nautike širom sveta. Evropski mediji nisu uspeli da dobiju komentar zvaničnika iz ove kompanije nakon nesreće.

Izvor: Blic

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама