Crea sito
Home / POLITIKA / TOTALNA BLOKADA: U Hrvatsku ne može ni peške niti kolima, blokiran i Tovarnik

TOTALNA BLOKADA: U Hrvatsku ne može ni peške niti kolima, blokiran i Tovarnik

Hrvatski ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić izjavio je da zabrana ulaska u Hrvatsku za putničke automobile i autobuse srpskih registracija predstavlja „odgovor Srbiji“.

Prelaz Batrovci

Tovarnik koji je do skora bio prohodan, takođe je blokiran za saobraćaj.

Ekipi Tanjuga nije danas oko podneva dozvoljeno da na graničnom prelazu Batrovci uđe u Hrvatsku, ni peške ni vozilom.

Iako je hrvatski ministar policije Ranko Ostojić danas negirao da je građanima sa srpskim pasošima zabranjen ulazak u Hrvatsku, te da se ta mera hrvatske vlade odnosi samo na vozila registrovana u Srbiji, novinar, fotoreporter i snimatelj Tanjuga pokušali su danas da na graničnom prelazu Batrovci-Bajakovo uđu u Hrvatsku, ali im to nije dozvoljeno.

Prišla su nam dva granična policajca i kazala da dalje ne mogu ni vozilom ni pešice. Zamolili su da se skloni kamera i rekli da nisu ovlašćeni da daju bilo kakva objašnjenja – javio je reporter Tanjuga sa lica mesta.

Inače, kolona teretnih vozila na graničnom prelazu sa srpske strane u Batrovcima duga je 17 kilometara, a u koloni je gotovo 600 teretnih vozila iz regiona i Bliskog istoka.

Kamiondžije ne protestuju, ali su, kaže on, ljuti od višednevnog čekanja, od kojih su neki tu gotovo sedam dana.

Na granici dežuraju tri ekipe hitne pomoći iz Rume, Šida i Sremske Mitrovice, dok zaposleni firme Polet iz paraćina vozačima teretnih vozila dele lanč pakete i vodu.

Izvor: Tanjug

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама