Crea sito
Home / DOGAĐAJI TOPOLOVNIK / Topolovnik: I ove godine 14 po redu Lovačko gastronomska manifestacija Jepurijada(Zečijada)

Topolovnik: I ove godine 14 po redu Lovačko gastronomska manifestacija Jepurijada(Zečijada)

Lovno turistička manifestacija „Jepurijada 2014“, održaće se u subotu, 29.11.2014. godine u Topolovniku, u centru sela ispred Doma kulture. Skup počinje upisom takmičara i gostiju u 09.30 časova, a takmičenje u pripremanju gulaša od zečijeg mesa počinje oko 11.00 časova.

Jepurijada-3

Prošle godine se manifestacija Jepurijada Topolovnik održala u subotu 30. novembra, u organizaciji Lovačkog društva Golub i mesne zajednice Topolovnik . Topolovnik je vlaško selo a na vlaškom jeziku zec se zove – jepur, te otuda i naziv Jepurijada ili Zečijada. Jepurijada je od 2006. godine  u kalendaru manifestacija Lovačkog saveza Srbije, a naredne godine je zauzela svoje mesto i u zvaničnoj turističkoj ponudi opštine Veliko Gradište.

JEPURIJADA  predstavlja lovačku -turističku manifestaciju koja se održava svake godine, počevši od 2001.god. u selu Topolovnik.

Oktobra 2001.godine, rukovodstvo Lovačkog udruženja Golub iz Velikog Gradišta u dogovoru sa odgovornim članovima Lovačke sekcije Topolovnik, realizovalo je ideju o organizaciji lovačke manifestacije, danas poznate pod nazivom „Jepurijada„.

Domaćin ovog  događaja  svake godine jeste selo Topolovnik. Želja osnivača ove manifestacije bila je da se okupe lovačke sekcije koje imaju želje i volje da se takmiče u pripremanju zečijeg  gulaša, ali pre svega da se druže i zabave.

Čitava ova fešta potkrepljena je pesmom, igrom, lovačkom šalom i propraćena je izložbom lovačkih trofeja i smotrom lovačkih pasa.
Manifestacija se održava poslednje subote novembra i traje čitav dan, do proglašenja pobednika u pravljenju zečijeg gulaša.

Izazov za gastronome

Pozivamo majstore gastronomije, lovce kulinare, da se oprobaju u kuvanju zečjeg gulaša. Najbolji među njima će imati priliku da se okite medaljama i podiče peharima.

Ovako je Jepurijada Topolovnik izgledala prošle godine, a verujemo da će vas motivisati i da je posetite ove godine:

 

 

 

 

 Prijave za manifestaciju Jepurijada Topolovnik možete da izvršite na telefon Lovačkog društva Golub 012 766 2 172 i Mesne zajednice Topolovnik 012 664 005
Do skorog viđenja u Topolovniku.
TPKNEWS

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама