Crea sito
Home / POLITIKA / Srbija priznala Kosovo

Srbija priznala Kosovo

Ministarka za dijalog sa Srbijom Edita Tahiri izjavila je danas da je Srbija priznala Kosovo pošto u sporazumu o energetici piše Republika Kosovo. To je, prema njenim rečima, priznanje nezavisnosti Kosova.

Ona je u interviju za dnevnik „Zeri“ visoko ocenila sporazume koji su postignuti u utorak u Briselu, ističući da su sva četiri sporazuma u skladu sa ustavom i zakonima Kosova.

Ponovila je da Zajednica (Asocijacija) opština sa srpskom većinom neće predstavljati treći nivo vlasti na Kosovu i da neće imati izvršna ovlašćenja.

Vlada Srbije odgovorila Editi Tahiri

Vladina Kancelarija za Kosovo i Metohiju je, povodom današnje ocene kosovske ministarke za dijalog sa Srbijom Edite Tahiri da je Srbija „priznala Kosovo“, saopštila da „ko gubi ima pravo da se ljuti, ali nema pravo da izmišlja“.

„Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali nema pravo da izmišlja. Uostalom, na internet stranici Kancelarije mogu se videti integralni tekstovi svih sporazuma iz Brisela, na srpskom i engleskom jeziku“, rekli su Beti u Kancelariji za Kosovo i Metohiju povodom izjave Edite Tahiri.

Kosovska ministarka za dijalog sa Srbijom je ranije danas izjavila da je Srbija „priznala Kosovo“, jer u sporazumu o energetici, potpisanom pre dva dana u Briselu, piše „Republika Kosovo“.

Izvor: Beta /RTS

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама