Crea sito
Home / SPORT / SRBIJA JE PRVAK SVETA: Srpska vaterpolo oluja oduvala Hrvate! (FOTO) (VIDEO)

SRBIJA JE PRVAK SVETA: Srpska vaterpolo oluja oduvala Hrvate! (FOTO) (VIDEO)

Bravo! Sve je bilo kao iz bajke, sa prelepim krajem i rečenicom – SRBIJA JE PRVAK SVETA! Srpski vaterpolisti savladali su selekciju Hrvatske sa 11:4 (2:2, 3:0, 2:2, 4:0) i okitila se zlatom u Kazanju.

Nije bilo greške od starta, pa do kraja takmičenja. Onaj vaterpolo koji su prikazivali vaterpolisti Srbije nije odavno gledan, ustvari nikada! Totalna dominacija u grupi, a zatim i Australija, pa Italija, svi su padali redom, a onda je došla i Hrvatska. I ona je prošla kao i ostali.

YouTube Preview Image

Nisu „delfini“ obećavali zlato, samo su rekli da će se truditi i dati sve u bazenu, poslednji dah i deo duše… I to su učinili.

Foto: Tanjug/AP

Andrija Prlainović briljirao je u finalu protiv Hrvata pošto je golman Hrvatske zbog njega morao tri puta da vadi loptu iz mreže. Dva puta je strelac bio Miloš Ćuk, dok su se po jednom upisivali Mandić, Pijetlović, Aleksić, Jakšić, Filipović i Mitrović.


Tok meča:

Hrvati su prvi isplivali za loptu i izgledali su prilično sigurno na startu. Naša odbrana se nešto slabije pomerala, pa je to kaznio prvo Petković, a onda i Paolo Obradović, tako da su „barakude“ imale prednost od 0:2.

To je malo zbunilo našu selekciju, ali su krenuli hrabro u naredni napad, tako da je Andrija Prlainović ppostigao prvi gol za „delfine“ (1:2). To nije bilo sve, već je Mandić „bombom“ vratio Srbiji egal.

Foto: Tanjug/AP

Sve što se u nastavku prvog poluvremena dešavalo, bilo je u znaku srpske selekcije. Naši su se smenjivali i pogađali, a hrvatski golman Pavić, koji je briljirao tokom prvenstva, nije znao šta se dešava, jer su izabranici Dejana Savića pokazali najbolji vaterpolo na svetu!

YouTube Preview Image

Bilo je uživanje gledati srpske vaterpoliste kako dominiraju u bazenu u Kazanju, jer su povezali seriju od 4:0 i tako lako kraje druge deonice stigli do laganog vođstva od 4:2.

Nisu znali Hrvati koga da čuvaju do pauze, pa su se okrenuli Prlainović, ali je on dodao do Filipovića koji je dijagonalom ozvaničio 5:2 na poluvremenu.

Foto: Tanjug/AP

Sve je išlo kako treba, pogoci su se ređali sa po nekim izletom Hrvata kojima je, izgleda, bilo jasno da ne mogu ni da priđu našim vaterpolistima kada su u punoj snazi.

Foto: Tanjug/AP

Prlainović je nastavio da briljira, na scenu je stupio i Ćuk koji je doneo prvih „+4“, a posle toga se činilo da nema povratka za „barakade“. Selektor protivničke reprezentacije Tucak se samo prekrstio, jer njegova ekipa nije mogla i nije odgovarala našoj sili.

Hrvatska je samo jurila našu prednost koju, realno, nije mogla da stigne, jer je Srbija nastavila da briljira u odbrani, a da rešeta u napadu – Pijetlović, Prlainović, pa Aleksić, to je bilo sasvim dovoljno da odemo na 10:4 i počnemo da slavimo, a selektor Savić je iskoristio priliku da zovne tajm-aut i nasmeje se sa ekipom.

Foto: Tanjug/AP

Naši su uspeli da prime samo četiri gola na čitavoj utakmici, u finalu Svetskog prvenstva, a „delfini“ su jedva dočekali poslednje trenutke susreta, svi su ušli u bazen, osim Dejana Savića, ali on je svoje obavio i dao znak:

Foto: Tanjug/AP

Hrvatska – Srbija 4:11 (2:2 , 0:3, 2:2, 0:4)
Otvoreni bazen Dvorca vodenih sportova. Gledalaca 3500. Sudije:Margeta (Slovenija) i Stavridis (Grčka). Igrač više: Hrvatska 13 (4) , Srbija 9 (6).

HRVATSKA: Pavić, Burić, Petković 1, Lončar, Joković, Bukić, Muslim, Bušlje, Sukno 2, Paškvalin, Šetka, Obradović 1, Bijač. Selektor: Tucak.

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Ranđelović, Ćuk 2, D.Pijetlović 1, Nikić, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 1, Prlainović 3, S.Mitrović 1, B.Mitrović. Selektor: Savić

Izvor: Blic sport

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама