Crea sito
Home / KOšARKA / ŠOK: Preteće pismo stiglo u KSS – Srbiju izbacuju sa EP?

ŠOK: Preteće pismo stiglo u KSS – Srbiju izbacuju sa EP?

Situacija sa ABA ligom mogla bi puno da nas košta.

košarka-srbija

Srbija bez EP?

Kompletna situacija sa regionalnom ligom mogla bi puno da košta srpsku košarku. FIBA je poslala pismo upozorenja nacionalnim savezima nekadašnje SFRJ i rekla da će uskoro biti izrečene kazne ukoliko se odstupi od dogovora postignutih na sastancima nacionalnih saveza i klubova ABA lige i privatnih suvlasnika ABA Sidro. d.o.o.
U Košarkaški savez Srbije, ali i sve ostale iz regiona stiglo je pismo potpisano lično od sekretara Svetske košarkaške organizacije, Patrika Baumana u kome se navodi da se svi u ovdašnjoj košarci ponašaju kontradiktorno. Navodi se da je 11 od 12 klubova pristalo da igra ABA ligu, ali da nijedan od domaćih saveza nije priznao novi koncept regionalnog takmičenja, niti je preduzeo mere protiv tih ekipa.
O ovomom problemu će se raspravljati na sednici Izvršnog komiteta FIBA 18. i 19. juna i da će se tada proučiti eventualne kazne koje mogu dovesti do toga da nacionalni timovi budu suspendovani i izbačeni sa takmičenje pod njenim okriljem. To bi automatski značilo da Srbija, Hrvatska i Slovenija mogu da budu eliminisane sa predstojećeg Evropskog prvenstva.
Suspenzija bi važila i za sve mlađe kategorije.
Pismo upozorenja je stiglo, strpljenja je sve manje, kako će reagovati KSS?

Izvor: Alo.rs

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама