Crea sito
Home / REGION / SLOVNIJA: Razbijene dve kriminalne grupe koje su podvodile mlade Srpkinje

SLOVNIJA: Razbijene dve kriminalne grupe koje su podvodile mlade Srpkinje

Nakon višemesečne istrage kriminalistička policija Slovenije je utvrdila da su dvoje slovenačkih državljana, žena (39) i muškarac (44), uz pomoć jednog Mađara (34) i Hrvata (43) obilazili siromašne krajeve u Srbiji i Mađarskoj, gde su pronalazili devojke kojima su obećavali dobro plaćeni posao u Sloveniji.

trgovina-ljudima

Ta grupa obećavala im je posao maserke, da bi ih po dovođenju u Sloveniju, uz pretnje, prisiljavali na prostitucijuDevojke su dovodili u stanove u Ljubljani, Mariboru i Kopru, a veći deo zarade zadržavali su za sebe.

Na taj način su iskoristili ukupno 14 državljanki Mađarske starosti od 21 do 24 godine.

Svi su osumnjičeni za trgovinu ljudima, a slovenačka državljanka koja je vodila posao je u pritvoru i protiv nje je podignuta tužba za 15 krivičnih dela, dok je za njenim saradnikom iz Mađarske izdata poternica. Još dvojica njihovih saradnika (jedan Hrvat i jedan Slovenac) su na slobodi, a i protiv njih su podnete krivične prijave.

U saradnji sa policijom iz susednih zemalja, slovenačka policija uspela je da razbije dve međunarodne mreže trgovine ljudima koje su dovodile devojke iz Srbije i Mađarske u Sloveniju i prisiljavale ih na prostituciju, objavili su slovenački mediji pozivajući se na izvore iz policije.

Drugu mrežu, koja se takođe bavila trgovinom ljudima, činili su  četrdesetšestogodišnji Slovenac, tridesettrogodišnja Rumunka, četrdesetpetogodišnji Srbin i dve dvadesttrogodišnjakinje iz Srbije. Oni su na identičan način podvodili devojke iz Srbije, nudeći im isti posao da bi ih na kraju primoravali na prostituciju.

Slovenac, koji je vođa ove druge grupe pribegao je i fizičkom nasilju, a protiv njega je podneta i krivična prijava. On se tereti da je protiv pet devojaka primenio fizičku silu o čemu svedoče tragovi na njihovim telima. Kao posledica toga kod tih devojaka su se pojavili psihički problemi, zbog čega je žrtvama pružena lekarska pomoć.

Izvor: Tanjug / Foto: Forcechange.com

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама