Crea sito
Home / VESTI / PUTIN: Da li shvatate šta ste uradili na Bliskom istoku? (VIDEO)

PUTIN: Da li shvatate šta ste uradili na Bliskom istoku? (VIDEO)

Vladimir Putin ocenio je da je saradnja sa teroristima na Bliskom istoku dovela do oružanih sukoba i da je nesaradnja sa Bašarom Al Asadom velika greška.

 Vladimir Putin

Vladimir Putin

NjUJORK – Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je danas da je saradnja sa teroristima na Bliskom istoku dovela do oružanih sukoba i da je nesaradnja sa sirijskim predsednikom Bašarom Al Asadom velika greška, jer je on borac protiv terorizma.

„Da li shvatate šta ste uradili?“, upitao je Putin u govoru na generalnoj debati na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Ruski predsednik je istakao da su pokušaji potkopavanja autoriteta i legitimiteta UN veoma opasani i da su akcije bilo koje države mimo rezolucije UN nelegitimne i u suprotnosti sa Poveljom svetske organizacije i međunarodnim pravom.

Razlika u mišljenjima u UN uvek je bilo, kao prava na veto, što je sasvim prirodno za tako raznovrsne organizacije, a suština UN je traganje za kompromisom, rekao je Putin.

Ruski predsednik je istakao da je okončanje sukoba u Ukrajini moguće samo uz potpuno poštovanje Sporazuma iz Minska, kao i da se ciljevi Ukrajine ne mogu ostvariti pretnjama i silom oružja.

Delegacija Ukrajine napustila je salu neposredno pre početka Putinovog obraćanja, a prethodno je za vreme govora ukrajinskog predsednika Petra Porošenka, salu napustila ruska delegacije.

YouTube Preview Image

Više o Putinovom izlaganju možete videti OVDE.

Izvor: Tanjug

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама