Crea sito
Home / SPORT / Preminuo legendarni vaterpolo stručnjak Nenad Manojlović

Preminuo legendarni vaterpolo stručnjak Nenad Manojlović

Manojloviću je pozlilo dok je vozio automobil. Uspeo je da zaustavi auto pored puta. Trojica saputnika pokušala su reanimaciju, ali nažalost bez uspeha.

 Nenad Manojlović

Nenad Manojlović

VATERPOLO je iznenada ostao bez još jedne svoje legende. Nenad Manojlović, nekadašnji selektor naše reprezentacijeje iznenada preminuo u 60. godini. Smrt ga je zadesila na putu za Sofiju, gde je trebalo da učestvuje na stručnom seminaru.

Igračku i trenersku karijeru izgradio je u Partizanu. Sa crno-belima je osvojio duplu krunu 1995, a uspešno je 2003. i 2004. vodio i Niš, koji je odveo u Ligu šampiona. Veoma su mu zahvalni i u kragujevačkom Radničkom na savetima i pomoći i smatraju ga zaslužnim za svoje uspehe.

Kormilo reprezentacije preuzeo je januara 2000. godine, kada je na Olimpijskim igrama u Sidneju osvojio bronzanu medalju. Sledeće godine, na EP u Budimpešti na impresivan način je sa delfinima pokorio Stari kontinent. Te godine SR Jugoslavija je na SP u Fukuoki bila druga.

Na Svetskom kupu 2002. u Beogradu zadovoljio se trećim mestom, da bi 2003. sa selekcijom SCG odbranio evropsko zlato u Kranju, kada je u čuvenom finalu savladana Hrvatska. Mesec dana kasnije naši su na SP u Barseloni bili treći. Našu selekciju je predvodio i 2004, kada je u finalu Olimpijskih igara 2004. u Atini nesrećno izgubljeno zlato (7:8). Te godine osvojena je i prva medalja, srebrna u Svetskoj ligi.

Kada se posle Atine povukao sa klupe postao je sportski direktor VS SCG i VSS. Bio je i predsednik Stručnog saveta VSS do marta prošle godine.

Pre dva i po meseca, 14. septembra posle teške bolesti umro mu je brat Predrag, čuveni reprezentativac i sportski radnik.

Datum komemoracije i sahrane biće naknadno saopšteni.

Izvor: Novosti

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама