Crea sito
Home / MAGAZIN / Preminula Džeki Kolins

Preminula Džeki Kolins

Spisateljica Džeki Kolins preminula je u 77 godini posle šestogodišnje borbe sa rakom dojke. Njena porodica je obavestila javnost da je njihova voljena Džeki preminula u Los Anđelesu, 19. septembra. Džoan je iza sebe ostavila tri ćerke, Trejsi (54), Tifani (48) i Rori (46).

Collegamento permanente dell'immagine integrata

Džeki je rođena  4. oktobra 1937. godine u Velikoj Britaniji i tokom života je prodala preko 500 miliona knjiga u 40 zemalja sveta. Osim toga, Džeki je poznata i kao sestra glumice Džoan Kolins, koja je četiri godine starija i koju je sestrina smrt jako potresla.

Sa velikom tugom obaveštavamo da je umrla naša prelepa, dinamična i jedinstvena majka. Ona je bila prava inspiracija. Živeće kroz likove iz njenih knjiga, ali već nam toliko nedostaje da to rečima ne možemo opisati – navedeno je u saopštenju njene porodice.

Džeki i Džoan Kolins

Iako su Džeki i Džoan bile jako bliske, Džeki je u početku krila od nje da joj je dijagnostikovan rak dojke u četvrtom stadijumu.

Nisam želela odmah da joj otkrijem da mi je dijagnostikovan rak. Ona je vrlo pozitivna osoba, ali nisam znala koliko je jaka da podnese takve vesti. Nisam želela da je brinem – rekla je Džeki svojevremeno.

Bez obzira na njenu bolest i napornu terapiju, Džeki nije želela da ugasi svoj pozitivan duh.

Od dobijanja dijagnoze napisala sam pet knjiga. Živela sam svoj život, putovala svetom i nisam odbila ni jednu promociju knjiga. Niko dugo nije znao da sam bolesna. Sada želim da pomognem drugima i spasim im život – rekla je Džeki.

Džeki Kolins je pisala još u tinejdžerskim danima, a njen prvi roman „Svet je pun oženjenih muškaraca“ objavljen je 1968. godine i postao je skandalozni bestseler. Od tada su se nizali uspesi, a ukupno je napisala 32 knjige koje su prodate u milionskom tiražu.

Džeki sa prvom knjigom koja je bila bestseler

Bila je moj najbolji prijatelj i divila sam joj se kako se borila sa ovim što ju je snašlo. Ona je bila divna, hrabra i prelepa osoba i uvek ću je voleti – izjavila je Džekina sestra Džoan za magazin „Pipl“.

Izvor: BBC

 

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама