Crea sito
Home / LOKALNA HRONIKA / POŽAREVAC: Uhapšeno petoro privrednika zbog zloupotrebe položaja u preduzeću RIO

POŽAREVAC: Uhapšeno petoro privrednika zbog zloupotrebe položaja u preduzeću RIO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su pet osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi i falsifikovanje službene isprave.

Kako je navedeno u saopštenju Policijske uprave Požarevac, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i falsifikovanje službene isprave uhapšeni su bivše odgovorno lice privrednog društva “RIO“ Kostolac N. S. (47) iz Beograda, B. I. (52) iz Kostolca i M.Ž. (54) iz Maljurevca.

Sumnja se da su od 2009. do 2012. godine oštetili preduzeće za oko 18 miliona dinara, iskorišćavanjem službenog položaja, nevršenjem kontrole i nadzora i falsifikovanjem službenih isprava, za fiktivno izvedene radove na iznošenju šljake iz kruga “TE-KO B“ u Drmnu.

Uhapšeni su i odgovorno lice preduzeća “MIG“ Požarevac M.S. (63) iz Vlasotinca i G.S.(44) iz Vlasotinca, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi i falsifikovanje službene isprave.

Osnovano se sumnja da su odgovrna lica privatnog preduzeća “MIG“ Požarevac za te fiktivne radove ispostavljali fakture i za neizvedene radove naplatili od PD “RIO“ Kostolac 18.000.000 dinara.

Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu predati Višem javnom tužilaštvu u Požarevcu, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама