Crea sito
Home / LOKALNE VESTI / POŽAREVAC: U nedelju četvrta „Biciklijada – Dan bez automobila“

POŽAREVAC: U nedelju četvrta „Biciklijada – Dan bez automobila“

Svetski Dan bez automobila biće obeležen u Požarevcu manifestacijom pod nazivom „Biciklijada – Dan bez automobila“.

U subotu, 19. septembra, u organizaciji Triatlon kluba „Požarevac“, a uz podršku grada Požarevca i Sportskog centra Požarevac, biće održana manifestacija pod nazivom „Biciklijada – Dan bez automobila“.
Manifestacija se sastoji iz tri dela:

–    „Takmičenje u veštini upravljanja biciklom“, koje će se odvijati na „Stadionu malih sportova“ (Sportska hala), u vremenu od 9.30 do 11.30 časova.
–    „Rekreativna vožnja bicikla“ – početak od Sportske hale – jedan krug kroz grad – Ergela Ljubičevo. U Ljubičevu će biti pauza za odmor i posle sledi grupni povratak u grad.Saobraćajna policija će obezbeđivati kolonu tako da će moći da učestvuju deca, kao i nesigurniji vozači.Početak vožnje je u 11.30 časova, a završetak u 13 časova.
–    „Takmičenje u sporoj vožnji bicikla“, koje će se odvijati u centru grada (Tabačka čaršija) sa početkom u 18 časova.

Triatlon klub „Požarevac“ poziva školarce i sve ljubitelje vožnje bicikla da učestvuju u promociji biciklizma kao lepšeg i zdravijeg načina prevoza.Prijave se vrše na dan manifestacije, 19.septembra.

Izvor: Triatlon klub „Požarevac“

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама