Crea sito
Home / LOKALNA HRONIKA / Požarevac: Prodavac kestena savladao naoružanog razbojnika

Požarevac: Prodavac kestena savladao naoružanog razbojnika

Naser Abazi: Kada sam začuo vrisak žene iz kioska i video čoveka sa svežnjem novčanica u ruci kako beži, potrčao sam za njim, sustigao ga i jednim rvačkim zahvatom oborio ga na zemlji. Držao sam ga tako do dolaska policije.

naser abazi 3

Da u ovim smutnim vremenima, gde preovladava sebičnost i egoizam, ima i primera nesebičnog požrtvovanja i lične hrabrosti, pokazuje  podvig prodavca kestenja iz Požarevca, Nasera Abazija(47), poznatiji kao „Mušterika”, jer on i njegova porodica preko 60 godina u Požarevcu drže radnju za prodaju kikirikija, semenki i ostalih grickalica, koji je goloruk savladao nožem naoružanog razbojnika, neposredno nakon što je ovaj opljačkao kiosk u centru grada. Naser je prošle subote, oko 18 časova, ispred beogradske robne kuće, kao što radi svakog dana , prodavao kestenje. U jednom trenutku začuo je vrisak žene iz obližnjeg kioska kako zapomaže tražeći pomoć.

-Bio sam nešto zamišljen dok sam pekao kestenje ali me je prenuo ženski vrisak i zapomaganje: „Upomoć, upomoć. Pljačka. Držite lopova”. Okrenuo sam se u pravcu kioska i ugledao jednog mladića kako trči u pravcu parkinga iza robne kuće, a na vratima kioska prodavačicu koja je zapomagala. Povikao sam da stane ali se on nije obazirao na moje upozorenje. Ne razmišljajući potrčao sam za njim i ispred ulaza u obližnji kafić sustigao ga. Rvačkim zahvatom uhvatio sam ga za vrat i oborio na zemlju. Prilikom pada iz ruke mu je ispao svežanj novčanica koje je opljačkao iz kioska. Savio sam mu ruku iz leđa i kolenom klekao na njega. U tome mi je pomogao jedan prolaznik koji je izašao iz kafića. Ubrzo je došla policija i odvela ga u stanicu-priča ovaj hrabri prodavac kestenja i dodaje da je razbojniku prilikom pada iz jakne ispao kuhinjski nož, čije je sečivo imalo dvadesetak santimetra.

milica covic u kiosku 1

U kiosku „Moj kiosk” koji je u sastavu preduzeća „Futura plus” i koji se nalazi u centru Požarevca na trgu Oslobođenja, odmah pored Sber banke, zatičemo napadnutu prodavačicu Milicu Čović(36). Ona kaže da je danas, nakon četri dana od napada na nju, došla na posao i da se sada oseća dobro. Prema njenim rečima razbojnik ju je napao dok je telefonom razgovarala sa prijateljicom.

-Tog dana u subotu radila sam u drugu smenu. Oko 18 časova telefonom sam pozvala prijateljicu i započela razgovor sa njom, kada me je neko s leđa uhvatio za rame. U prvi mah pomislila sam da je to moj suprug, ali kada sam se okrenula videla sam mladića, srednje građe, kako viče: „Daj pare, daj pare-ako ne daš ubiću te”. Ja sam sam okrenula i šakama ga odgurnala. On je tom prilikom pao na vrata i odvalio šarku. Ustao je i oborio me unutar kioska. Mi smo se neko vreme rvali, ali je on uspeo da zavuče ruku u fioku i uzme pazar. Sa parama u rukama istrčao je iz kioska, a ja pojurila za njim tražeći pomoć. U pomoć mi je pritekao prodavac kestenja koji je razbojnika sustigao i savladao ga.

opljackan kiosk 1

Razbojnika je do dolaska policije, koju je pozvala moja prijateljica sa kojom sam telefonom razgovarala  koja je čula preko mobilnog da ovaj traži pare, čuvao prodavac kestenja i jedan prolaznik za kojeg se ispostavilo da je policajac u civilu-priča ova hrabra žena detalje njenog susreta i borbe sa razbojnikom i dodaje: -Kada sam se borila sa njim nije me bilo strah. Dobila sam neku neverovatnu snagu i pružila mu otpor. Tek kada je sve bilo gotovo i kada je razbojnik savladan počela sam da se tresem i da plačem. Pogotovu sam se uplašila kada sam saznala da je imao nož kod sebe i da je zadobio povredu, u vidu posekotine desne ruke. Mislim da se on povredio prilikom obračuna sa mnom kada je hteo da izvadi nož, ali se tada uhvatio za sečivo i povredio. Smirila sam se tek kada mi je konobarica iz obližnjeg kafića skuvala kafu. Ona je ujedno pokupila sav novac koji je razbojnik rasuo i predala ga meni, tako da je ovaj događaj imao srećan završetak.

naser abazi pokazuje mesto gde je savladao razbojnika

Ironijom sudbine ovaj događaj obeležila je činjenica da je junak ove priče prodavac kestenja Naser Abazi po nacionalnosti Albanac, a napadnuta prodavačica, majka troje dece, srpkinja sa Kosova, koja je, zajedno sa suprugom i tada jednogodišnjim sinom,  svoj dom u Prištini napustila 1999. godine.

Niko ga nije zvao

Junak dana Naser Abazi kaže da je malo razočaran time što ga niko iz policije i firme čiji je kiosk nije zvao da o događaju popričaju sa njim.

-Sebe ne smatram herojem, jer ovo što sam učinio, učinio bi svako na mom mestu – skroman je Naser, dodajući da mu je malo krivo što ga niko od nadležnih nije pozvao da popričaju o događaju. -Meni je najvažnije da je prodavačici dobro i da se oporavila od pretrpljenog šoka, jer sam je video da je danas došla na posao, rekao je Naser.

opljackan kiosk 2

Požarevačka policija protiv Ivana Anđelkovića (27) iz Požarevca podnela je krivičnu prijavu zbog razbojništva u redovnom postupku, ne odredivši mu pritvor, zbog toga što nije imao branioca, jer su  advokati  još uvek u štrajku.

Izvor: Radio Požarevac

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]

One comment

  1. Bolje da te ne zovu u policiji brate, jos ce da ti nakace lisavanje slobode. Sebi si napravio samo s….e, jer moze lopov da ti se osveti za ovo.

Скочи на траку са алаткама