Crea sito
Home / LOKALNA HRONIKA / POŽAREVAC: ODBIJENA ODŠTETA! Marina Andrejić, tražila od države 16 miliona dinara za 703 dana zatvora

POŽAREVAC: ODBIJENA ODŠTETA! Marina Andrejić, tražila od države 16 miliona dinara za 703 dana zatvora

Odbijena tužba kojom je Marina Andrejić od države tražila novčanu nadoknadu. Ona je iza rešetak provela 703 dana zbog sumnje da je ubila svog sina Đorđa (13).

 Privođenje Marine Andrejić 2010. godine / Đorđe Andrejić

Privođenje Marine Andrejić 2010. godine / Đorđe Andrejić

VIŠI sud u Požarevcu odbacio je tužbu kojom je Marina Andrejić (45) iz Majilovca tražila da joj država isplati 16 miliona dinara odštete zbog 703 dana pritvora. Ona je to vreme provela iza rešetaka zbog sumnje da je ubila svog sina Đorđa (13), ali je pred Apelacionim sudom, u nedostatku dokaza, oslobođena krivice. Viši sud doneo je prošle sedmice ovu odluku, a Srbislav Stojanović, Marinin advokat, čeka na njeno zvanično uručenje.

Odluka Višeg suda doneta je uz obrazloženje da je Marini pritvor određen na osnovu njenog priznanja da je ubila sina, iako je ona kasnije rekla da je naterana da potpiše izjavu iza koje ne stoji – rekao je Stojanović.

On je naveo da je ovakvom odlukom iznenađen, jer je oslobađajuća presuda Apelacionog suda dokaz nezakonitosti pritvora.

Pošto nam bude uručena presuda požarevačkog Višeg suda, odmah ćemo podneti žalbu Apelacionom sudu – rekao je Stojanović.

Tužbu sa odštetnim zahtevom – po 200 evra za svaki dan pritvora, Marina i njen zastupnik podneli su u julu prošle godine, jer nisu uspeli da se sa Ministarstvom pravde dogovore o vansudskom poravnanju. Marina je uhapšena 24. jula 2010. godine, uz optužbu da je dva dana ranije, na njivi, motikom usmrtila svog sina Đorđa. Ona se pred sudom branila da je dečak nestao dok su pokušavali da pronađu put kojim bi se vratili kući. Tek u novembru 2010. godine, lovci su naišli na jednu lobanju. Ona je veštačena u dva navrata, dok ostali delovi tela do danas nisu pronađeni.

I pored nedostatka dokaza, Marinu je požarevački Viši sud u dva postupka osudio na 20 godina zatvora. Ipak, oslobođena je jula 2012. godine.

LOBANjA OSTALA U DEPOU

NAĐENA lobanja ubijenog Đorđa i dalje je u depou Višeg suda. Naime, Marina ne želi da je preuzme i sahrani, jer smatra da ne pripada njenom sinu. Do danas nije pouzdano utvrđeno šta se desilo sa dečakom i da li je u to umešana neka treća osoba. Marinin advokat izjavio je da je moguće da je Đorđe bio žrtva trgovaca organima, jer je to unosan kriminal.

Izvor: Agencije

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама