Crea sito
Home / LOKALNE VESTI / POŽAREVAC: Od nove grejne sezone, novi sistem naplate grejanja

POŽAREVAC: Od nove grejne sezone, novi sistem naplate grejanja

Od nove grejne sezone u Požarevcu, naplata grejanja obračunavaće se po tarifnom sistemu koji razdvaja fiksni i varijabilni deo. Fiksni će se plaćati tokom cele godine, a varijabilni u toku grejne sezone, prema potrošnji.

6

 

 

Naplata grejanja, od nove grejne sezone u Požarevcu, obračunavaće se po tarifnom sistemu koji razdvaja fiksni i varijabilni deo.

Fiksni će se plaćati tokom cele godine, a varijabilni u toku grejne sezone, prema potrošnji.

„To znači da za stan od 50 kvadratnih metara, cena toplotne energije u grejnoj sezoni bi bila dva odsto veća u uslovima zime koja nije velika. U ekstremnim situacijama, bila bi oko 15 odsto veća cena grejanja koja se odnosi samo na varijabilni deo“, kaže direktor JP Toplifikacija u Požarevcu, Dejan Dačić.

Sa druge strane, za lokale, varijabilni deo može da bude manji i do 40 odsto u toku grejne sezone.

Pošto kalorimetre još uvek nema svako domaćinstvo, a nisu u obavezi da ga naknadno ugrađuju, varijabilni deo za individualne stambene prostore obračunavaće se prema instalisanoj snazi, a za kolektivne prema površini. Za nove zgrade koje se budu radile, investitor je obavezan da za svaki stan predvidi merno mesto.

Građani za sada ne brinu. Kažu videće kako će biti u praksi. Do sada su bili zadovoljni i kvalitetom i cenom, a o novom sistemu naplate misliće kada dobiju prvi račun.

Novi tarifni sistem čeka odobrenje gradske Skupštine. Ukoliko ga ne odobri, grad je obavezan da nadoknadi razliku u ceni javnom preduzeću Toplifikacija.

Izvor: JPTP

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама