Crea sito
Home / LOKALNE VESTI / Požarevac: Evo kada će da se završe radovi na požarevačkim ulicama (FOTO)(VIDEO)

Požarevac: Evo kada će da se završe radovi na požarevačkim ulicama (FOTO)(VIDEO)

Uspešno je završena treća i četvrta faza kišnog kolektora u ulici Knez Milošev venac, kao i radovi u ulici Stari korzo. Vremenske prilike idu na ruku izvođačima radova pa će svi poslovi biti završeni pre predviđenih rokova.

U ulici Knez Milošev venac uspešno je završena treća i četvrta faza kišnog kolektora koji je veoma bitan za prihvatanje atmosferskih voda sa područja varoškog brda i Čačalice. U ulici Stari korzo danas su  završeni radovi na zameni azbestno-cementnog cevovoda i pripremljena je za asfaltiranje, tako da će građani ponovo moći da parkiraju vozila  u ovoj ulici. Vrednost pomenute investicije je 6 miliona dinara, a rok za završetak radova bio je 3. januar. Međutim, zahvaljujući adekvatnim vremenskim prilikama radovi su okončani ranije. Ujedno se priprema treća investicija za asfaltiranje a to je Nemanjina ulica, deonica od Visoke tehničke škole strukovnih studija do raskrsnice sa Dunavkom ulicom, koja će biti završena u toku nedelje.

Gradonačelnik grada Požarevca obišao je završetak radova na nekoliko lokacija u gradu, zajedno sa direktorom JP „Direkcija za izgradnju“ i JKP „Vodovod i kanalizacija“.
 „Saopštavamo građanima da smo ispunili jednu veliku obavezu a to je završetak radova na jednoj od kapitalnih investicija. Zahvalnost dugujemo izvođačima radova, firmi „Mašinokop“ iz Šapca, zato što su uspešno i kvalitetno uradili svoj posao“, izjavio je gradonačelnik Miomir Ilić.

On je ovom prilikom najavio da će naredne godine biti rekonstruisan kompletan kolovoz i trotoari u ulici Koste Abraševića, gde je prošla treća faza kolektora, a JKP „Vodovod i kanalizacija“ će odraditi povezivanje sekundarne vodovodne mreže na ovoj lokaciji. Vrednost ove investicije je oko 70 miliona.

„Trenutno se rade priključci u Dunavskoj ulici, ostalo je još nekih pedesetak i nakon toga će se takođe pripremiti za asfaltiranje. Rok za završetak bio je 15. januar ali očekujem da ćemo do kraja poslovne godine završiti i sa tom trećom investicijom“, kaže Saša Valjarević, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ .

U ovoj godini grad Požarevac je preko JP „Direkcija za izgradnju“ imao bogat investicioni ciklus vezan za uređenje saobraćajnica, koji se polako privodi kraju. Sutra se završava druga faza od Vardarske do ulice Sime Simića i nastavlja se dalje, a asfaltiranje ulice Čede Vasovića trebalo bi da bude završeno u subotu.Ukupna dužina presvlačenja kolovoza je 730 metara, a vrednost je preko 7 miliona dinara.

Paralelno sa ovim radi se i trotoar u ulici Cane Babović od Slobodarske prema dečijem vrtiću i u Direkciji očekuju da će pre kraja godine i taj posao biti završen, a samim tim i ceo ciklus vezan za saobraćajnice. Tokom ove godine asfaltirano je preko 35 ulica.

„Koristim ovu priliku da se izvinim svim sugrađanima zbog problema koje su izazvali radovi zbog kojih su morali da obilaze saobraćajnice ali zato će svi da ih koristimo na sreću ovako lepe, čiste i uredne”, napomenuo je Slavko Živković, direkor JP „Direkcija za izgradnju grada Požarevca“ i dodao:

„Naravno da su rađeni i dodatni radovi, pre svega mislim na podizanje šahti, tako da će nivo kišne kanalizacije biti usklađen sa nivoom kolovoza i nećemo imati problema ni sa te strane”.

Gradonačelnik je obišao i radove na fekalnom kolektor Požarevac – Lučica – Prugovo-Poljana koji se privode kraju. Prva faza predviđena je da ide do Lučice, a vrednost ove investicije je 40 miliona dinara. Planirano je da ova investicija bude završena 16. januara a verovatno će biti okončana 1. januara. Sada je urađen priključak na fekalni kolektor koji ide prema Ljubičevu, a najsloženiji proces u celoj ovoj investiciji bilo je podbušenje pruge u dužini od 73 metara i postavljanje čeličnih cevi, kroz koje se provlače plastične.

„Važno je napomenuti da smo zajedno sa gradskom upravom planirali nastavak ove investicije u narednoj godini. Nastavlja se primarni vod do sela Prugova i upravo radimo projekte za sekundarnu kanalizacionu mrežu, kako za Lučicu tako i za Ljubičevo, a sve u cilju zaštite vodoizvorišta.Ukupna vrednost sekundarne mreže – primarni vod je oko 155 miliona dinara koja će izdvojiti grad“, istakao je Živković.

Izvor: eBraničevo | Boom93

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама