Crea sito
Home / ODBOJKA / PAO JE ŠAMPION SVETA: Srpski odbojkaši preokretom do polufinala Svetske lige!

PAO JE ŠAMPION SVETA: Srpski odbojkaši preokretom do polufinala Svetske lige!

Posle pola decenije pauze ponovo će naši odbojkaši igrati za najviši plasman u jednom od dva takmičenja koja nikada nisu osvajali.

Srbija je u polufinalu Svetske lige posle pet godina! Srpski odbojkaši su savladali svetske prvake Poljake 3:2 u odlučujućem meču i boriće se za mesto u finalu protiv reprezentacije SAD.

Baš kao i u prethodnom meču protiv Italije i sada je bilo puno preokreta i uzbuđenja, ali ovog puta je sreća i znanje bilo na strani izabranika Nikole Grbića koji su na kraju odlučujući peti set dobili 15:13.

Nije nas bilo na završnim turnirima pet godina i isto toliko nismo igrali u polufinalu, jednog od dva takmičenja koja nismo osvajali (Svetsko prvenstvno prim.aut.), ali sada smo ponovo u borbi za najviši plasman i to u istoj dvorani “Marakanazinja” u kojoj smo 2008. godine poraženi u borbi za trofej baš od protivnika koji nas čeka u polufinalu.

Foto: AP/Tanjug

Koliko je samo preokreta bilo u ovom meču i tokom setova, a na kraju su najveći, onaj u setovima, napravili srpski odbojkaši. Gubili su dva pšuta u setovima, a u krajem četvrtog se činilo da neće uspeti da se vrate, ali usadio im je pobednički mentalitet Nikola Grbić, što su pokazali u onom odlučujućem kada su posle 12:11 za Poljake preokrenuli servisima Petrića i na kraju asom stavili tačku na ovaj susret.

Najbolji u našem timu bio je po običaju Atanasijević sa 27 poena, a pratili su ga Petrić sa 15 i Uroš Kovačević sa 13 poena.

Polufinalni meč protiv Amerikanaca je na programu u subotu od 15 časova.

Izvor: Telegraf.rs

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама