Crea sito
Home / VESTI / PALE I GLAVEŠINE: Austrijska policija razbila srpsko-crnogorsku narko mafiju! (FOTO)

PALE I GLAVEŠINE: Austrijska policija razbila srpsko-crnogorsku narko mafiju! (FOTO)

Još od prošle jeseni austrijska policija je u saradnji sa srpskom i crnogorskom vodila opsežnu istragu međunarodne grupe krijumčara droge.

BEČ – Skoro četiri kilograma (3,9) heroina, 4,5 kilograma spida, 52.000 tableta ekstazija, 550 grama kokaina, 39 kilograma sredstava za obradu narkotika, skoro 60.000 evra gotovine i tri komada vatrenog oružja je plan koji je policija oduzela prilikom hapšenja 18 osoba.

Još od prošle jeseni austrijska policija je u saradnji sa srpskom i crnogorskom vodila opsežnu istragu međunarodne grupe krijumčara droge. Prvi rezultat ove saradnje bilo je hapšenje grupe osunjičenih već u novembru 2014. godine.

U Beču su tada uhapšeni uglavnom sitni dileri koji su bili zaduženi za uličnu preprodaju droge ili za razmeravanje i pakovanje droge i njeno skladištenje. Međutim glavešine su posao vodile iz Srbije i Crne Gore. Jedan od glavnoosumnjičenih konačno je nedavno uhapšen u jednom stanu u Beču.

Ova kriminalna grupa bila je krajnje profesionalno organizovana. Ukoliko bi došlo do hapšenja njihovih članova odmah su imali spremnu zamenu za njih.  Droga je bila sakrivena u nekoliko stanova u Beču, a prodavala se na ulici i to uvek od 12 do 20 sati. Dileri su na primer heroin prodavali po ceni od 35 do 40 evra gram.

Izvor: Kurir

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама