Crea sito
Home / DOGAĐAJI / OVAKO SE ŠTEDI U SRBIJI: Zavod za zapošljavanje nabavio 60 Ajfona

OVAKO SE ŠTEDI U SRBIJI: Zavod za zapošljavanje nabavio 60 Ajfona

Dok 750.000 nezaposlenih obija prag Nacionalne službe za zapošljavanje ne bi li im našla neki posao kako bi kupili bar hleb, dotle zaposleni u ovoj instituciji kupuju 60 mobilnih telefona “ajfon 5C” čija je cena 385 evra po komadu.

Da bi sve bilo po zakonu, Nacionalna služba za zapošljavanje u junu je raspisala javnu nabavku usluge mobilne telefonije čija je procenjena vrednost 6.666.667 dinara a od ponuđača se, između ostalog, tražilo da im, pored usluge telefonskog saobraćaja, dostave i 60 telefona, čija je ukupna vrednost 2,7 miliona dinara, odnosno 23.100 evra.

Za taj novac mogli su da isplate bar 100 novčanih nadoknada za nezaposlene koji obijaju njihov prag u nadi da će im naći posao. Milica Jović, je jedna od njih i kaže da je šokirana bahatošću ljudi koji vode ovu instituciju.

To je sramota jer ne znam da se bilo ko preko ove kuće zaposlio. Samo jedu novac građana Srbije. Možda im ovi pametni telefoni sada posluže da brže i bolje uspostavljaju vezu sa poslodavcima kako bi nezaposlenima javili da su najzad uspeli da im pronađu radno mesto – kaže Jovićeva.

Međutim u ovoj službi se ne slažu sa ovakvom ocenom i tvrde da ništa nisu uradili što bi narušilo status nezaposlenih lica.

Zahtev da nam se uz usluge mobilne telefonije omogući da dobijemo “ajfone” za jedan dinar potpuno “uobičajena pogodnost”, koju, koriste i druge državne ustanove. Ovi telefoni namenjeni su zaposlenima na rukovodećim mestima u NSZ, a priroda posla diktira potrebu za telefonima koji pored standardnih funkcija imaju i dodatne, kao što su: mogućnost pristupa poslovnom imejl nalogu, korišćenje baza podataka, odgovarajuća memorija, brzina i kapacitet prenosa podataka – kažu u NSZ .

Izvor: Blic

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама