Crea sito
Home / DOGAĐAJI / OKONČANA BLOKADA: Hrvatska prekinula blokadu graničnih prelaza, odgovor Srbije u 21 čas

OKONČANA BLOKADA: Hrvatska prekinula blokadu graničnih prelaza, odgovor Srbije u 21 čas

Granični prelazi Bajakovo i Tovarnik otvoreni za saobraćaj, bez ograničenja. Vlada Srbije će na sednici u 21 sat odlučiti o ukidanju mera koje je Srbija donela kao odgovor na ekonomsku agresiju Hrvatske.

0-najnovija-vest1_620x0

Granični prelazi Bajakovo i Tovarnik otvoreni za saobraćaj, bez ograničenja.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Ranko Ostojić izjavio je da je u 17 sati izvršena deblokada granice i da svi automobili i kamioni, bez obzira na registracije, mogu da uđu u Hrvatsku.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je na srpsko-hrvatskoj granici ponovo uspostavljen saobraćaj bez ograničenja iz Srbije ka Hrvatskoj i da je to velika pobeda za sve građane Srbije.

„Naša granica je sad potpuno deblokirana i smatram da je ovo velika pobeda za sve građane Srbije. Mi smo se ponašali ozbiljno i odgovorno, a pokazalo se da je Hrvatska prekršila i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i druge sporazume“, rekao je Stefanović.

On je dodao da je premijer Aleksandar Vučić zakazao sednicu vlade za večeras u 21 sat, te da očekuje da će se kao tačka dnevnog reda naći i ukidanje mera koje je Srbija donela kao odgovor na ekonomsku agresiju Hrvatske.

Izvor: Novosti

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама