Crea sito
Home / VESTI / Nije bila nesreća: Ovo je čovek koji je srušio avion i ubio 150 ljudi!(VIDEO)

Nije bila nesreća: Ovo je čovek koji je srušio avion i ubio 150 ljudi!(VIDEO)

Podaci iz crne kutije pokazuju da je kopilot ostao zaključan sam u kabini i da je „namerno usmerio letelicu ka zemlji, sa namerom da je uništi“, izjavio je glavni tužilac Marseja Bris Roben.

Kopilot aviona

Ovo je Andreas Lubic, kopilot koji je srušio avion (Foto: Twitter)

„U kokpitu je vladala potpuna tišina. Kopilot nije rekao nijednu reč nakon što je pilot izašao iz kabine. Kopilot je namerno odbijao da otvori vrata pilotu. Ovo nije nesreća“, rekao je tužilac dodajući da se to zaključuje na osnovu snimka iz kokpita poslednjih 30 minuta.

Putnici nisu bili svesni šta se događa, otišli su u smrt i ne znajući.

Kopilot, identifikovan kao Andreas Lubic, nemački državljanin, imao je avion pod kontrolom otkako je kapetan izašao iz kokpita. Kad je lupao na vrata da ga pusti, nije hteo. Pritisnuo je dugme koje je avion poslalo pravo u stenu.

„Normalno je disao i izgleda da uopšte nije bio nervozan. Kapetan Patrik Sonderhejner je plakao i molio, ali Lubic je samo ćutao“, priča Roben i navodi da Lubic nije bio pod sumnjom zbog eventualnog terorizma.

Zna se da je bio živ do trenutka udara aviona o planinu: snimljeno je njegovo disanje.

Šta se trenutno zbna o čoveku koji je odgovoran za ubistvo 150 ljudi? Imao je 28 godina, dolazi iz mesta Montbaur, a u karijeri je imao 600 sati leta, što je malo.

„Ne znamo koje je vere… Ali mislimo da to nije razlog njegovog čina. Takođe, ne možemo da ga povežemo s bilo kojom terorističkom organizacijom“, navodi Roben.

Njegovi prijatelji i kolege kažu da nikada nije pokazivao znake depresije i da je prošle jeseni obnovio licencu.

„Stvarno mu je dobro išlo, bio je presrećan zbog svog posla u ‘Džerman vingsu’“, kaže njegov kolega i član letačkog kluba Peter Reker. „Bio je pomalo tih, ali uvek prijateljski raspoložen“, navodi on.

Izvor: Raša tudej

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама