Crea sito
Home / SPORT / Meč Đokovića i Mareja prekinut, nastavak u subotu! (FOTO) (VIDEO)

Meč Đokovića i Mareja prekinut, nastavak u subotu! (FOTO) (VIDEO)

Novak Đoković i Endi Marej nastaviće borbu za finale Rolan Garosa u subotu, pošto je pri rezultatu 6:3, 6:3, 5:7, 3:3 meč prekinut zbog najavljenog nevremena u Parizu. Pobednik će se u borbi za trofej sastati sa Švajcarcem Stanom Vavrinkom, koji je u četiri seta pobedio Žo-Vilfreda Congu.

Posle finalnih poraza od Rafaela Nadala 2012. i 2014. godine, Đoković je u četvrtfinalu eliminisao „kralja šljake“ u tri seta, a Endi je baš u trećem ipak uspeo da meč učini zanimljivijim publici i produži ga. Uz neočekivanje trzavice i oscilacije Novak je posustao, u četvrtom setu je uzvratio posle pretrpljenog brejka, a pri 3:3 se odustalo od nastavka zbog očekivane oluje u Parizu.
Između Novaka i Endija nema tajni, poznaju se od detinjstva, istorijat međusobnih duela svedoči o iscrpljujućim borbama nerava, pa su i uvodna dva gema trajala čak 13 minuta. U prvom je jedna razmena donela čak 22 udarca, strpljenje dugo nije izdajalo ni jednog ni drugog, a izostali su atraktivni potezi i dinamična borba, kakve je bilo u nekoliko navrata u duelu Đoković – Nadal.

„Broj 1“ bio je u neugodnoj situaciji u sedmom gemu (0:30), izvukao se igrom na mreži za 4:3, da bi nalet iskoristio za dugo čekani brejk. Bez izgubljenog poena Đoković je poveo sa 5:3, nateravši Mareja na grešku, a Britancu je i dobar ritern bio nedovoljan za povratak u set. Prva prilika za kraj deonice iskorišćena je asom, za prvi korak ka finalu, i to sa osvojenih 12 od poslednjih 13 poena.

YouTube Preview Image

Tek u drugom gemu nastavka viđen je fenomenalan poen uz atraktivne poteze, pripao je Novaku za 30:0 forhend paralelom, posle čega se tek igra ubrzala, pa je i Novak češće izlazio na mrežu.

Brejka nije bilo na vidiku sve do petog gema, kada je Britanac sa čak tri neiznuđene greške servirao prednost Novaku. Poklon nije odbijen, druga prilika za oduzimanje servisa iskorišćena je baš Endijevom novom greškom (3:2).

YouTube Preview Image

Jedino što je Marej uspeo do kraja seta je da izbegne dva puta oduzimanje servisa pri 4:2, „kratio“ je udarce i pogađao mrežu, pa je Novak i pored manjih problema sa preponom „reprizirao“ prvi set (6:3), pošto je pri poslednjoj razmeni rival smeč poslao u aut.

Svođenje grešaka na minimum (odnos neiznuđenih 6-12 u drugom setu) bilo je dovoljno Novaku, a o potpunoj kontroli meča govori i činjenica da Marej za 90 minuta igre nije ni stvorio brejk šansu.

Dugo je potpuno hladnokrvno delovao Novak, nije ispoljavao emocije osim u retkim trenucima kada je bio samokritičan, kao kada pri 3:2nije realizovao dve vezane brejk lopte. To je podiglo samopouzdanje Britancu, koji zatim ni posle 30:15 nije izborio prvu brejk šansu – Novak je vezao tri poena (4:3).

YouTube Preview Image

Novi potez za aplauze dočekan je u osmom gemu, Marej je drop šotom naterao Đokovića da istrči na mrežu, ali se ekspresno našao u defanzivnoj ulozi iz koje nije bilo izlaza – Novak je kreirao zicer. Novakov odlazak na 5:4 bio je jasan znak da Endi nema pravo na grešku, pa je Britanac i igrao u skladu sa tim.

Štaviše, došao je da prve šanse za brejk pri 5:5, tada je i letargična publika eksplodirala u želji da gleda što duži meč, što je i Marej inicirao tražeći podršku. Uzvraćeno mu je ovacijama, pa je uz 15 osvojenih od poslednjih 20 poena bio neizbežan ulazak u četvrti set –5:7.

YouTube Preview Image

Po završetku ovog perioda igre Novak je zatražio medicinski tajm-aut, duel je nastavljen posle petominutne pauze, a Novak ponovo nije uspeo da sakrije nervozu pošto je posle 40:0 ostao bez brejka.  Sa druge strane, Endi ga je napravio bez izgubljenog poena za 1:2, da bi Novak istom merom uzvratio, a onda je i on dobio dugo čekanu podršku sve aktivnije i glasnije publike.

YouTube Preview Image

Novaka je malo iznerviralo Marejevo odugovlačenje prilikom servisa, Britanac je ueforično doživljavao svaki dobar potez i poen, sve do 3:3 kada je doneta odluka da Stan Vavrinka tek u subotu sazna ko će mu biti protivnik.

Izvor: Agencije

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама