Crea sito
Home / MAKEDONIJA / MAKEDONIJA: „Komandant NATO“ kriv za napad na karaulu Gošince?

MAKEDONIJA: „Komandant NATO“ kriv za napad na karaulu Gošince?

Mirsad Ndrecaj, koji je tokom rata 2001. godine bio poznat po nadimku „komandant NATO“ tvrdi da je sa nekoliko „saboraca“ zauzeo makedonsku karaulu u selu Gošince. Ali Ahmeti u Prištini: Albanci ne žele novu krizu.

Ndrecaj i Ramuš Haradinaj

Ndrecaj i Ramuš Haradinaj

 

Jedan od lokalnih komandanata Oslobodilačke nacionalne armije tokom sukoba u Makedoniji 2001. godine Mirsad Ndrecaj preuzeo je odgovornost za napad na karaulu Gošince, tvrdeći da se za takvu akciju odlučio jer su albanski lideri, zarad ličnih interesa, izdali ideje za koje se borio.

„Našu pobedu prodali su Ali Ahmeti i DUI“, rekao je Ndrecaj, prenosi Koha ditore.

Ndrecaj je, posle rata u Makedoniji, bio jedan od uticajnijih članova Alijanse za budućnost Kosova u Đakovici. Jednom prilikom uhapšen je zbog pretnji sudijama.

Makedonska policija je, u međuvremenu saopštila da su, tokom pretresa kuća u selu Brest, pronađene dve automatske i dve snajperske puške. municija, radio-stanica i amblemi „UČK“.

Ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska je navela da „postoje indicije je komandant NATO uključen u incident“.

Jankulovska nije želela da kaže koliko je oružja odneto iz karaule Gošince, navodeći da je to „tajna“.

Gotovo istovremeno, Ali Ahmeti se u Prištini sastao sa Hašimom Tačijem i naveo da makedonski Albanci ne žele novu krizu niti rat, već nastavak sprovođenja Ohridskog sporazuma.

Ahmeti je naglasio da krivicu za događaje u karauli Gošince snosi „pojedinac“, čije ime, međutim, nije rekao.

Sastanak Ahmetija i Tačija usledio je svega dan pošto su albanski mediji u Makedoniji objavili da je Skoplje u Prištinu uputilo spisak osoba za koje se sumnja da su učestvovale u napadu na karauli Gošince.

Makedonska policija još nije saopštila imena napadača, ali je u nedelju u nekoliko napuštenih kuća u selu Malino zaplenila oružje i municiju ukradenu iz karaule Gošince.

Izvor: RTS

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама