Crea sito
Home / LOKALNE VESTI / KUČEVO: Zajedničkom akcijom sprečen požar u Rakovoj Bari (FOTO)

KUČEVO: Zajedničkom akcijom sprečen požar u Rakovoj Bari (FOTO)

Zajedničkom akcijom vatrogasnih jedinica Kučeva,Požarevca i Petrovca, radnika JP “Srbijašume” i lokalnog stanovništva, za izuzetno kratko vreme lokalizovan i ugašen visoki požar.

ebranicevo - slika vesti

U ataru MZ Rakova Bara, u petak, 18.septembra, negde oko 14. časova, primećen je požar niskog rastinja i livada  na parcelama u privatnom vlasništvu koji je ubrzo zahvatio i šume sa kulturama četinara (smrča i crni bor) JP “Srbijašume”.


Požar se vrlo brzo proširio i zauzeo površinu od pedesetak hektara ali je pravovremenom i efikasnom akcijom  vatrogasnih jedinica iz  Kučeva,Požarevca i Petrovca, radnika JP “Srbijašume” i lokalnog stanovništva za veoma kratko vreme prvo lokalizovan, a zatim i ugašen.Akcijom gašenja su rukovodili Predrag Gajić, komandir Vatrogasno-spasilačke jedinice  Kučevo,Vladimir Stojić,zamenik direktora Šumskog Gazdinstva Kučevo i Ljubiša Vojić, zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije opštine Kučevo.U akciji je učestvovalo ukupno pedesetak ljudi.


Vladimir Stojić je nakon uspešno izvedene akcije izjavio da je u svom radnom veku, nažalost, imao prilike da učestvuje u dosta sličnih gašenja i da  su radnici “Srbijašuma”, kao i članovi vatrogasnih jedinica, po prirodi posla predodređeni da učestvuju u sličnim akcijama.On  je ovom prilikom iskreno  impresioniran brzinom kojim je  lokalna samouprava odgovorila na izazov i uspela da aktivira lokalno stanovništvo u velikom broju.

Izvor: eBraničevo

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама