Crea sito
Home / LOKALNE VESTI / KUČEVO: Počeo 20. tradicionalni turnir u basketu

KUČEVO: Počeo 20. tradicionalni turnir u basketu

U gradu na Peku, Kučevu, košarka se igra već punih četiri i po decenije, a ulična košarka pod nazivom „Basket“  već 20 godina. Ovde je u toku tradicionalni turnir „Strell Ball“ na kome učestvuje 13 ekipa iz Kučeva, Petrovca na Mlavi, Rabrova i Požarevca. Organizator je Sportski savez a pokrovitelj turnira je opština Kučevo.

ulicna kosarka u Kucevu

Pre dve decenije inicijativu o održavanju ovog turnira , grupa entuzijazista na čelu sa Mirkom Petrovićem, pokrenula je održavanje ovog turnira u basketu sa ciljem da mladi počnu da se bave ovom vrstom sporta.

Gost druge večeri turnira u Kučevu bio je poznati košarkaš Partizana, Stevan Naćvej, koji je izjavio da je prvi put u Kučevu i da podržava ovakve turnire u basketu, gde košarka postaje sve popularnija među mladima.

gost veceri kosarkas Stevan Nacvej sa organizatorima turnira u Kucevu

Ovaj turnir u gradu Kučevo trajaće do petka 31. jula, kada će se proglasiti pobednici. Ekipe su podeljene u četiri grupe, a pobedniku će pripasti vredna nagrada od 50.000 dinara. Drugoplasiranoj ekipi će pripasti 30.000, a ekipi koja osvoji treće mesto, 20.000 dinara. Biće nagrađen i najbolji izvođač trojki.

Izvor: Radio Požarevac

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама