Crea sito
Home / LOKALNE VESTI / Kučevo: Nema opasnosti od izlivanja Peka

Kučevo: Nema opasnosti od izlivanja Peka

Usled obilnih padavina protekla tri dana, vodostaj na Peku je bio blago povećan, ali nema opasnosti od izlivanja. U naselju Brodica u opštini Kučevo, jedno domaćinstvo je poplavljeno, kaže Ljubiša Vojić, zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije opštine Kučevo.

Brodička reka
Brodička reka

Nešto ozbiljnija situacija je na Dubočkoj i Brodičkoj reci koje su se izlile iz korita, ali u ovom trenutku sa tendencijom blagog opadanja.

U naselju Brodica, došlo je do plavljenja domaćinstva Dragoljuba Dimitrijevića kome je voda prodrla u ekonomski deo dvorišta, traktor i ostala mehanizacija našli su se u vodi, a prilikom prvog naleta bujica je odnela i dva praseta.

Poplavljeno domaćinstvo juče je posetio i zamenik komandanta Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Kučevo Ljubiša Vojić koji je najavio pružanje pomoći ovom domaćinstvu i meštanima Brodice u vidu mehanizacije, kako bi se sanirale posledice.

Štab za vanredne situacije opštine Kučevo obaveštava građane, ukoliko imaju problema sa plavljenjem, da se jave nadležnim službama za pomoć – vatrogasnoj spasilačkoj jedinici i policijskoj stanici Kučevo, ispektoru civilne zaštite i ovom štabu.

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Kučevo upozoravaju građane da u slučaju povećanja nivoa bujičnih reka i reke Pek, mogu se javiti nadležnim službama na brojeve telefona:

193, 012/852-110 – Vatrogasna spasilačka jedinica Kučevo

064/89-79-118 i 069/48-84-043 – Štab za vanredne situacije opštine Kučevo

062/96-27-898 – Ispektor civilne zaštite

Na Mlavi, Peku i Timoku do 17. septembra vodostaji će biti u manjem i umerenom porastu bez dostizanja upozoravajućih nivoa (uslovnih vodostaja), saopštavaju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Vodostaj reke Pek je noćas bio na koti 230, dok je, prema rečima Ljubiše Vojića danas u blagom opadanju – 220 i nalazi se na granici redovne odbrane od poplava.

Izvor: Boom93

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама