Crea sito
Home / LOKALNA POLITIKA / KUČEVO: Na pomolu ponovo pokretanje proizvodnje u Krečani (FOTO)

KUČEVO: Na pomolu ponovo pokretanje proizvodnje u Krečani (FOTO)

Na 33. sednici Opštinskog veća Kučeva, predsednik opštine Novica Janošević upoznao je članove Veća o rezultatima sastanka održanog kod Ministra privrede u vezi pokretanja proizvodnje u Krečani.


Pre prelaska na dnevni red 33. sednice Opštinskog veća Kučeva,  predsednik veća i predsednik opštine Kučevo Novica Janošević,upoznao je članove o tematici sastanka koji je održan kod ministra privrede Željka Sertića, a na kome su bili i ministar za rad, zapošljavanbje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin,narodni poslanik Zoran Milekić,  predsednik opštine Kučevo Novica Janošević  i predstavnik Železare Smederevo Bojan Bojković.


Razgovaralo se o ponovnom pokretanju proizvodnje kreča  u nekadašnjem Kombinatu kreča i kamena u Kučevu,  a  sagledane su i mogućnosti da se ulaganjem u potrebna postrojenja uvećaju kapaciteti za proizvodnju kamenih agregata.

ebranicevo - slika vesti

Ponovo pokretanje proizvodnje kreča  u Krečani (koja je svojevremeno bila u prve četiri u nekadašnjoj SFRJ)  mnogo bi značilo ne samo za opštinu Kučevo, već  i za samu Železaru. Takođe, uz potrebna ulaganja, proizvodnja kamenih agregata različitih granulacija bi se uvećala nekoliko puta u odnosu na sadašnju. Pored toga, razgovaralo se i o realizaciji nekoliko drugih investicaja.


Dnevni red 33. sednice brojao je 76. tačaka i sve su se odnosile na zahteve građana. Skoro dve trećine (njih 52) odnosile su se na zahteve za oslobađanje od troškova ishrane u školskim kuhinjama, 3 su se odosile  na zahteve za  oslobađanjem  od plaćanja troškova boravka dece u PU „Lane“ , bilo je i 14 zahteva za novčanu pomoć , 2 zahteva za prevoz učenika i drugi.

Izvor: eBraničevo

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама