Crea sito
Home / LOKALNE VESTI / KUČEVO: Jasni Nikšić pobednički pehar na državnom prvenstvu frizera u Valjevu

KUČEVO: Jasni Nikšić pobednički pehar na državnom prvenstvu frizera u Valjevu

Za frizera je najvažnije imati dušu i srce. Biti frizer znači biti svoj. Izraziti svoju kreativnost, biti hrabar, imati vremena i stalno učiti i raditi. Jedna od takvih je i Jasna Nikšić iz  Kučeva, vlasnica frizerskog salona „Maja“ koja je poznata i van granica naše zemlje.

Pobednicki pehar za kucevljanku Jasnu Niksic

Pobednicki pehar za kucevljanku Jasnu Niksic

Frizerski zanat Jasna Nikšić naučila je od poznatog kučevačkog frizera Mileta Stokića i frizersku karijeru priznatu kod nas i u svetu gradila je sama sa mnogo rada i truda, zahvaljujući  talentu, kreativnosti i ljubavi prema svojoj profesiji. Sa puno angažovanja i upornosti  uspešno  je nastupala na raznim takmičenjima, revijama i festivalima lepote u Italiji, Nemačkoj i Rusiji, odakle se vraćala sa osvojenim peharima i medaljama, koje sa ponosom danas čuva u svome frizerskom salonu u Kučevu.

prvo mestu u SRbija haljina Muma paduri

Prvo mesto u Srbiji haljina Muma Paduri

Proteklog meseca stigla je još jedna nagrada osvojena na otvorenom prvenstvu Srbije održanom u Valjevu pod nazivom ,,Iz Valjeva u junu,za Pariz u septembru“. Frizerka Jasna Nikšić osvojila je prvo mesto na ovom prvenstvu u kategoriji „Fantazija“ za kreaciju moderna Muma Paduri-Šumska majka gde se ocenjuje celokupan stajling, model, frizura, cipele. nokti, šminka …

11423383_10204447107003333_4934274701710695996_n

Kao pobednik u kategoriji „Fantazija“ stekla je i pravo učešća na Svetskom prvenstvu koji će se održati u septembru u Parizu.

Jasna Niksic u svom frizerskom salonu u Kucevu

Jasna Nikšić u svom salonu u Kučevu

Na ovom otvorenom prvenstvu Srbije u Valjevu pored naših frizera učestvovali su i takmičari iz zemalja u okruženju. Prvenstvo je dobro organizovano, predstavio se veliki broj devojaka i momaka, frizeri-takmičari , šminkali i koji su frizirali po najnovijim trendovima. Glavna poruka prvenstva bila je da frizerska industrija teži da se kosa tretira na najzdraviji mogući način i da izgleda prirodno, iako je urađena ekstenzija.

haljina-kraljica-ruza-od-7-kilograma-kose

Moj model „Muma Paduri“ privukao je izuzetnu pažnju  i na ovom prvenstvu stranih i domaćih posetioca, fotografa i novinara koji su sa oduševljenjem na licu mesta pratili rad svih takmičara. Na ovom događaju bila sam prvi put i oduševljena sam njime, a ono što me posebno raduje što sam osvojila prvo mestu i tako stekla pravo učešća na Svetskom takmičenju frizera u Parizu, radosno priča o svome uspehu Jasna Nikšić.

model  Muma Paduri frizerke iz Kuceva Jasne Niksic

Model Muma Paduri

Ovim zanatom bavi se tri decenije, a u svojoj zanatsko-frizerkoj radnji  radi  već punih dvadeset godina. Tokom dugogodišnjeg rada, Jasna je  zahvaljujući poslu koji voli uspela da usavrši svoje znanje u kreiranju raznih modela ženskih frizura i zahvljujući talentu učestvovala je na raznim republičkim i međunarodnim takmičenjima na kojima  se predstavila  sa  nekoliko svojih  modela  zanimljivih i neobičnih kreacija.

pobednicki pehari osvojeni na domacim i medjunarodnim takmicenjima

I kako kaže, svaka  frizura koju je uradila bila je osmišljena na svoj način u kombinaciji prave i umetne kose. Postala je kreator i pravi majstor  u pravljenju haljina od umetne kose, odnosno od kose za nadogradnju, a njen prvenac koji je postao hit i tražen u Moskvi kao i u ostalim gradovima u svetu je haljina „Kraljica ruža“, napravljena od 7 kilograma kose za nadogradnju i obložena crvenim ružama. Ona joj je prošle godine donela i zlatnu medalju sa svetskog festivala održanog u Moskvi.

Izvor: Radio Požarevac

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама