Crea sito
Home / LOKALNE VESTI / Izmena saobraćaja kroz Požarevac do 30. avgusta (FOTO) (VIDEO)

Izmena saobraćaja kroz Požarevac do 30. avgusta (FOTO) (VIDEO)

Požarevac je ovoga leta pretvoren u pravo gradilište, a u prvom planu su radovi na infrastrukturi. Ulaz u grad iz pravca Beograda biće zatvoren za saobraćaj od danas, pa sve do 30. avgusta.
U ponedeljak uveče je počela izgradnja novog kružnog toka na ulasku u Požarevac, a posao bi trebalo da bude završen do 30. avgusta. Uporedo sa radovima na početku stare Industrijske zone – na raskrnici ulica Koste Abraševića, Čede Vasovića, Đure Đakovića i Industrijske – postavljaće se i ulična rasveta na petlji kod skretanja za naselje Ljubičevo.
Izvođači su preduzeće za puteve „Požarevac“ i „Gorionik“, koji su se obavezali da sve bude gotovo do početkaprivredno-turističke manifestacije „Ljubičevske konjičke igre“, a u ovdašnjoj Direkciji za izgradnju kažu da je za ove dve investicije iz gradskog budžeta izdvojeno 20 miliona dinara.

Zbog navedenih radova, ulaz u Požarevac – gledano iz pravca Beograda – biće potpuno zatvoren za saobraćaj koji će se odvijati prema novom režimu. Vozači koji se budu kretali ka centru grada neće se isključivati na Ljubičevskoj, već će nastavljati do Žabarske petlje i koristiti Ulicu 27. aprila. Istim putem prolaziće i vozači koji budu hteli da izađu iz grada, odnosno da nastave prema Beogradu…

Tokom leta, u gradu i „Vodovod i kanalizacija“ zamenjuje stari azbestni cevovod u Ulici Moše Pijade, pa je od Višeg suda do glavne autobuske stanice jedna traka zatvorena za saobraćaj. Kako ističu u ovoj firmi, zamena cevovoda obavljaće se sve do skretanja za Slobodarsku ulicu, na ukupnoj dužini od 850 metara, a posao će se odvijati u devet faza – do sredine novembra – i koštaće 14,5 miliona dinara.

Posle zamene azbestno-cementnog cevovoda, počeće izgradnja kišne kanalizacije u dva smera, od raskrsnice kod autobuske stanice. Time će se, na već izgrađeni kišni kolektor, nastaviti kanalizacije koje će prihvatati površinske vode sa Čačalice i Varoškog brda. Zahvaljujući ovim radovima, koji bi trebalo da budu okončani do sredine novembra, tokom obilnih padavina više neće dolaziti do plavljenja centralne gradske zone.

OBILAZNICA KA KOSTOLCU

OSIM gradnje novog kružnog toka, osvetljavanja Ljubičevske petlje i zamene starog cevovoda, tokom leta će biti nastavljena i rekonstrukcija obilaznice prema Kostolcu – do skretanja za naselje Zabela, u ukupnoj dužini od dva kilometra.

YouTube Preview Image

U toku je i izgradnja fekalne crpne stanice u krugu nove bolnice, u koju Fond za zaštitu životne sredine ulaže 6,5 miliona dinara. Nosilac projekta je JKP „Vodovod i kanalizacija“, izvođač radova „Mašinokop, a podizvođač „Moping“ iz Požarevca.

Izvor:Večernje novosti / Video: Televizija Viminacium

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама