Crea sito
Home / HRONIKA / HOROR NA AUTOPUTU: Izašao iz pokvarenog automobila, pregazio ga valjak (FOTO)

HOROR NA AUTOPUTU: Izašao iz pokvarenog automobila, pregazio ga valjak (FOTO)

Nezapamćena nesreća na auto-putu Beograd – Niš kod isključenja za Mladenovac. Živorad J. nije primetio vozilo koje je izvodilo radove, kada je izašao iz pokvarenog auta.

 Živorad J. (60) na mestu je ostao mrtav / Foto: I. Marinković

Živorad J. (60) na mestu je ostao mrtav / Foto: I. Marinković

JEZIVA smrt! Živorad J. (60) poginuo je u četvrtak kada je na njega, otpozadi, naleteo valjak koji ravna asfalt, težak nekoliko tona, kojim je upravljao Nenad M. (33).

Tragedija se dogodila oko 13 časova, na auto-putu Beograd – Niš, kod isključenja za Mladenovac.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, Živorad J. je vozio svoju teget „opel korsu“ registarskih tablica BG 481-GB. Kretao se iz pravca Beograda prema Nišu, srednjom trakom. Odjednom, primetio je da mu je automobil „prokuvao“. Pre nego što je zaustavio svoje vozilo, Živorad J. pokušao je da skrene u krajnju levu traku auto-puta, gde inače nije bilo saobraćaja, jer su u toku radovi na auto-putu.

Foto: Telegraf

Videvši da neće moći da pomeri svoj automobil iz srednje trake, Živorad J. je, ne sluteći nesreću, izašao iz vozila.

Video sam da je neki čovek izašao iz auta i otvorio haubu iz koje se pušilo – kaže jedan od očevidaca. – Onda se sagnuo i nešto pokušavao da popravi. Uopšte nije obraćao pažnju na okolinu, a pretpostavljam zbog toga što je video da su radovi na putu, te se nije plašio da će ga „pokupiti“ neki automobil.

Trenutak Živoradove nepažnje ili nedovoljno dobra procena situacije samo minut-dva kasnije, koštala ga je života.

Iza njega je bio valjak koji ravna asfalt. Radnik koji vozi ovu mašineriju, kretao se napred-nazad, vrlo sporo. Ne znam da li on ima obavezu da gleda iza sebe, ali očigledno da nije primetio da je iza njega čovek. A ni vlasnik automobila, izgleda, nije dobro procenio situaciju i to da ga može oboriti valjak – kaže naš sagovornik.

Radnik, koji vozi valjak za asfaltiranje, inače iz preduzeća „Strabak“ koje na toj deonici puta izvodi radove, u trenutku kada se kretao u rikverc, iznenada je osetio udarac otpozadi. U prvom trenutku, nije ni slutio da je udario – čoveka. Izašao je iz svog vozila i tek tada video telo na putu.

Uspaničen, čupajući kosu, radnik je pozvao u pomoć svoje kolege, koji su odmah pozvali i policiju i Hitnu pomoć.

Nažalost, Živorad J. kojem je valjak potpuno prešao preko nogu, gotovo do struka, usled ozbiljnih povreda i krvarenja, izdahnuo je na licu mesta.

Vozač valjka za asfaltiranje dao je izjavu o nemilom događaju na mestu nesreće, a istraga će pokazati da li će Nenad M. eventualno i zbog čega biti procesuiran u ovom slučaju.

UVIĐAJ TRAJAO TRI I PO SATA

NA mesto nesreće stiglo je nekoliko patrolnih kola policije, kao i nadležni tužilac i istražni sudija. Uviđaj je trajao više od tri sata, zbog čega je saobraćaj, na ovom delu puta, bio znatno usporen, a vozila su se kretala samo jednom, zaustavnom trakom, što je izazvalo ogromne gužve i kolone.

Izvor: Novosti

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама