Crea sito
Home / VESTI / Haos zbog snežne oluje u Moskvi, 500 sudara na sat (VIDEO)

Haos zbog snežne oluje u Moskvi, 500 sudara na sat (VIDEO)

U Moskvi je danas, zbog snežne oluje koja je uveoma kratko vreme donela čak 25 centimetara snega, gotovo potpuno paralizovan putni saobraćaj, a policija registruje do čak 500 saobraćajnih nesreća na sat.

MOSKVA – U Moskvi je danas, zbog snežne oluje koja je uveoma kratko vreme donela čak 25 centimetara snega, gotovo potpuno paralizovan putni saobraćaj, a policija registruje do čak 500 saobraćajnih nesreća na sat, navode ruski mediji.

Najduža kolona automobila proteže se u dužini od čak 60 kilometara, saopštila je služba za praćenje saobraćaja Jandeks, a preneo sajt „Raša tudej“.

Jandeks, koji rangira saobraćajne gužve na skali od jedan do deset, današnjem haosu u Moskvi je dodelio najvišu ocenu.

„Ljudi, zapamtite ovaj istorijski dan. To je prvi put da je ocena deset zabeležena tako rano na početku zime i da traje tako dugo, već sedam sati. Situacija će biti još gora“, napisala je na Fejsbuku portparol Jandeksa Elina Staviskaja.

Na moskovske ulice je izašlo više od 11.000 specijalizovanih mašina za čišćenje snega, koje imaju problema da izađu na kraj sa tako velikim padavinama u tako kratko vreme. Situacija se dodatno pogoršala u popodnevnim satima, kad je veći broj građana krenuo sa posla kući.

Katastrofalni vremenski uslovi i izuzuzetno mala vidljivost uzrokuju veliki broj sudara u ruskoj prestonici, pa je tako u 17 sati po lokalnom vremenu policija prijavila da je u samo sat vemena zabeleženo čak 500 udesa, uključujući 45 težih saobraćajnih nesreća.

Ljudima koji koriste gradski saobraćaj se savetuje da umesto toga pešače, a u mnogim slučajevima je gotovo nemoguće autobusom doći do metro stanice.

Snežna oluja je pogodila i avio-saobraćaj u Moskvi, pa je otkazano 20 letova, a gotovo 200 letova je kasnilo. Neki putnici su na društvenim mrežama napisali da su bili više sati zaglavljeni u avionima koji nisu mogli da polete zbog snega na pisti.

Gradske vlasti su obećale da će na raščišćavanju snega raditi 24 sata i daće do sutra ujutro sav sneg biti uklonjen sa puteva.

Za razliku od nekih zapadnoevropskih prestonica, snežne oluje u Moskvi skoro nikad ne poremete funkcionisanje javnog prevoza ili dovedu do zatvaranja vazduhoplovnog saobraćaja.

Izvor: Tanjug

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама