Crea sito
Home / LOKALNA POLITIKA / GOLUBAC: Usvojena strategija lokalnog održivog razvoja

GOLUBAC: Usvojena strategija lokalnog održivog razvoja

Skupštine Opštine Golubac na jednoj od svojih sednica usvojila je Strategiju lokalnog održivog razvoja za 2015 – 2020. godinu.

opstina Golubac

Strategija za ovu podunavsku opštinu je opšti strateški plan razvoja koji treba da pruži smernice i podsticaje za budući razvoj i izlaska iz kruga nerazvijenih. Vremenski period za implementaciju Strategije je pet godina i ona se odnosi na održivi razvoj života, rada i funkcionisanja na teritoriji opštine. Kako smo saznali u opštini Golubac održivost podrazumeva korišćenje prirodnih resursa u meri koja dozvoljava da se ti resursi prirodno obnove.

u toku su radovi na revatilizaciji Golubacke tvrdjave

Proces izrade i implementacije strategije bili su zasnovani  na participativnom pristupu, što je podrazumevalo direktnu uključenost svih zainteresovanih strana tokom trajanja celokupnog procesa, a što je  koordinacioni tim obezbedio uključivanjem lokalnih i regionalnih aktera, građana i predstavnika lokalne samouprave. Ovaj dokument rađen je po metodologiji koju primenjuje više desetina opština u Srbiji, što uz indikatore za procenu učinka, omogućava poređenje rezultata u razvoju lokalne zajednice, kažu u opštini Golubac.

Izvor: Radio Požarevac

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама