Crea sito
Home / LOKALNE VESTI / Diskriminacija Vlaške nacionalne manjine, u grupi Požarevac na FB (VIDEO)

Diskriminacija Vlaške nacionalne manjine, u grupi Požarevac na FB (VIDEO)

Problem diskriminacije zavladao je sve više u Požarevačkoj grupi Požarevac na FB, i sve manje ljudi u toj grupi ne krije svoje porive za rasizmom i diskriminacijom Vlaške nacionalne manjine.

Putem maila dobili smo par žalbi od strane naših čitalaca, da su bili podvrgnuti diskriminaciji na društvenoj mreži Fejsbuka, od strane članova iz grupe Požarevac na FB, i to samo zbog toga što su Vlasi. Kao šlag na torti, na kraju posle svih neukusnih šala, pa čak i uvreda upućenih na njihov račun, bili su odstranjeni iz grupe od strane administratora.

U ovom trenutku ova grupa broji oko 11.000 članova. Međutim neravnopravnost koja vlada u ovoj grupi što se tiče Vlaške nacionalne manjine, je preblaga reč.

Nije razlog da samo zbog toga što je neko Vlah, dobije manje poštotovanja. Jer rasizam baca senku sumnje na sav aktivizam vezan za Vlašku nacionalnu manjinu u Srbiji.

Jedan od bitnijih razloga zbog kojih je nastao ovaj članak je taj da možemo očekivati, zahvaljujući današnjoj diskriminaciji Vlaha, za 50 godina na liniji koja razdvaja istočnu od ostatka Srbije osvane novo Jarinje?

YouTube Preview Image

TPKNEWS

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]

One comment

  1. Time to become more politicaly correct,and btw you dumb cunts it cant be rasism as long as they are white,which they are.
    So stop yor false media whinging,and get it right,it can only be nationalistic.

Скочи на траку са алаткама