Crea sito
Home / POLITIKA / DAČIĆ: Ukidanje blokade uspeh srpske, a veliki poraz hrvatske vlade

DAČIĆ: Ukidanje blokade uspeh srpske, a veliki poraz hrvatske vlade

Ukidanje jednostrane i protivpravne odluke hrvatske vlade o blokadi granice sa Srbijom predstavlja veliki uspeh politike Vlade Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem, poručio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Građane i privrednike u regionu ovakav ishod može samo da raduje: Dačić

To je, prema Dačićevim rečima, i veliki poraz neodgovorne politike Vlade Hrvatske i njenog premijera Zorana Milanovića.

Dačić je izjavio da građane i privrednike u regionu ovakav ishod može samo da raduje, jer je načelo slobode kretanja ljudi, robe i kapitala od ključnog značaja za ekonomski razvoj i stabilnost.

Građane Srbije može da raduje činjenica da Srbija ima premijera i Vladu koji su sposobni i hrabri da donose najbolje moguće odluke za Srbiju i da u tome imaju podršku EU i drugih naših partnera – naveo je Dačić u izjavi koju je Tanjugu prosledilo Minisarstvo spoljnih poslova Srbije.

To se po prvi put jasno videlo posle dugog niza godina i to najbolje potvrdjuje da je Srbija na pravom i dobrom putu“ – zaključio je Dačić.

Milićević: Pobedila politika razuma Vlade Srbije
Šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević, večeras je, povodom odluke Hrvatske da odblokira granicu sa Srbijom, rekao da je pobedila politika razuma za koju se sve vreme zalagala Vlada Srbije.
„Srbija sve vreme je bila za mirno rešenje spora i imala je konstruktivan pristup tom problemu“, rekao je Milićević Tanjugu.
Vlada Srbije pokazala je ozbiljnost i visok nivo odgovornosti, rekao je on i podsetio da je dužnost Vlade da štiti interese svojih građana.
„Veoma je važno da se obezbedi funkcionisanje evropskih standarda na granicama EU, zašta se zalaže Vlada Srbije“, rekao je Milićević smatrajući da su stavom Hrvatske bili narušeni temeljni principi i vrednosti EU i to od države koja jeste članica EU.

Izvor: Tanjug

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама