Crea sito
Home / DOGAĐAJI / DA LI ĆEMO SVI POSTATI MILIONERI? Senzacionalno otkriće Amerikanaca, BOR LEŽI NA ZLATU!

DA LI ĆEMO SVI POSTATI MILIONERI? Senzacionalno otkriće Amerikanaca, BOR LEŽI NA ZLATU!

U okolini Bora, američka rudarska korporacija “Freeport Mekmoran” i njihovi partneri iz kanadske kompanije “Reservoar Minerals” pronašli su jedno od najvećih ležišta zlata i bakra na svetu, saznaju “Novosti”.

Stručnjaci iz SAD su na dubini od oko 588 metara otrkili pravo blago.

Amerikanci su u reonu ” Čukaru peki” na dubini od oko 588 metara otkrili blago. Našli su 25,7 % odsto bakra i i 50, 3 grama zlata po toni rude.

Do sada istraživanim podacima najbogatiji sadržaj pronađen je u rudniku Holister u Americi, gde se izvlači 27, 20 grama zlata po toni rude.

Kako je ranije objavljivano Amerikanci i Kanađani su u okolini Bora izbušli više od 42 kilometra bušotina , a među njima je bilo i takvih u kojima je sadržaj bakra u rudi premašivao i 10% na osnovu čega se i pre dve godine govorilo o najbogatijem ležištu tog metala.

Foto: RTB Bor

Dejan Koželj, direktor i glavni geolog “Friporta” u Srbiji, ranije je za naš list kazao da je ta kompanija tokom prošle godine u geološka istraživanja u okolini Bora investirala oko 15 miliona dinara.

– Potreban je značajan broj pozitivnih rezultata pre donošenja konačne odluke o početku ekspolatacije. Neophodno nam je dovoljno podataka kako bi se definisali veličina i kvalitet ležišta posle čega moramo pripremiti glavni rudarski projekat otkopavanja – rekao je direktor “Friporta”, Dejan Koželj.

U proteklih 110 godina rudarenja u Boru dobijeno je 5 miliona tona bakra i blizu 160 tona zlata.

Izvor: Večernje novosti

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]

5 comments

 1. Dala Srbija amerima da traže zlato zato su ih bombardovali.

 2. Pa zar smo toliko glupi da niko o tome ništa ne spominje, pa zar smo toliko retardirani da ćutke i mirne duše umiremo gladni, a gledamo kako Amerikanci, nose zlato, a kako ćemo biti milijarderi? Sigurno , vlada o tome zna i ćuti, a zašto ovi iz Bora ćute? Tu nešto se iza brda valja <3

 3. Samo da odgovorim na pitanje iz naslova: NE!

 4. Americka kompanija ,,Mekmoran,, je zakupila nalazista zlata u Boru i okolini na 99 godina. Prema tome imaju pravo da vade zlato. Ne razumem odakle sad tolika mrznja prema njima. A i mi cemo imati koristi jer ce angazovati na stotine radnika koji ce kopati, minirati i spremati rudu za izvoz… Mi nismo bili sposobni da radimo to pa nek rade oni kakve veze ima ko kopa, vazno je da zaposle nas narod da tu radi. Uostalom zlata ima u celom svetu i prava je sreca sto su oni dosli bas kod nas.

 5. „Проклета је Америка и злато сто сја“
  Ја не знам ста се дешава, фрапирана сам … гледајући, слушајући, читајући све ово.
  Ми смо очигледно проклет народ, па зар да дозволимо да нам копа земљу онај који нам је убијао децу и оставио трајне последице овом народу. Пита ли се ко, колико је људи умрло од последице рата … !!!
  Жалосно је шта нам раде.

Скочи на траку са алаткама