Crea sito
Home / CRNA GORA / CRNA GORA PRAVI SVEMIRSKI BROD: Nije šala, očiju nam!

CRNA GORA PRAVI SVEMIRSKI BROD: Nije šala, očiju nam!

Vlada Crne Gore pripremila je Odluku o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću “Nacionalni parkovi Crne Gore” čija će delatnost, između ostalog, biti izrada vazdušnih svemirskih letelica, keramičkih pločica, pogrebne delatnosti i proizvodnja borbenih vojnih vozila.

Osnivač društva je Vlada Crne Gore, a njegovo sedište će biti u Podgorici. Prema najavama crnogorskih medija, odbor direktora će imati pet članova.

Osnivač društva je Vlada Crne Gore, a njegovo sedište će biti u Podgorici. Prema najavama crnogorskih medija, odbor direktora će imati pet članova, koje na predlog ministarstva nadležnog za poslove životne sredine imenuje i razrešava Vlada.

Zamišljeno je da tri člana odbora direktora budu imenovani iz reda naučnih i stručnih radnika, a dva člana iz reda stručnih lica zaposlenih u društvu, s tim da bi se članovi odbora direktora imenovali na period od četiri godine.

Ono što je nesvakidašnje su delatnosti novog poslovnog društva, koje su za Riplija. Osim što će se “Nacionalni parkovi Crne Gore” baviti pogrebnim uslugama, tu su i deltanosti frizerskih i kozmetičkih salona, popravka satova i nakita, kockanje i klađenje, delatnost vatrogasnih jedinica, usluge redovnog čišćenja zgrada, finansijskih i robnih berzi, ugradnja stolarije i malterisanje.

Osnovni kapital društva čini osnovni kapital Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore, koje je registrovano kod Centralnog registra privrednih subjekata u Podgorici.

Društvo se finansira iz budžeta Crne Gore, naknada za korišćenje dobara nacionalnih parkova u skladu sa zakonom, donacija, kredita, drugih izvora u skladu sa zakonom.

Izvor: dan.co.me

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама