Crea sito
Home / LOKALNE VESTI / Bradarac: Asfaltiranje bez odluke?

Bradarac: Asfaltiranje bez odluke?

Grad Požarevac zatražio je od policije da ispita sumnje u nenemensko trošenje budžetskih sredstava prilikom asfaltiranja jedne ulice u Bradarcu. U dopisu koji su potpisali predsednik skupštine i gradonačelnik traži se da se ispita da li je došlo do zloupotrebe službenog položaja, odnosno da je ulica asfaltirana mimo odluke saveta mesne zajednice i suprotno odlukama o budžetu i rebalansu budžeta.

Grad se poziva na izvod iz zapisnika sa sednice saveta mesne zajednice koja je održana krajem avgusta, a na kojoj se raspravljalo o aktivnostima saveta za vreme poplava.

Na sednici je član saveta Vojislav Stojićević postavio pitanje da li postoji odluka da se asfaltira ulica u kojoj stanuje odbornik iz Bradarca Željko Živković (SNS).  Na pitanje mu je odgovorio sam odbornik Živković koji je rekao da odluka ne postoji i da je ulica asfaltirana zato što je on na vlasti, da u ulici živi mnogo dece, kao i da je očekivao da će odluku savet mesne zajednice doneti naknadno.

Predsednik saveta Bojan Milošević (SNS) negirao je da je potpisao bilo kakvu odluku o asfaltiranju ulice u kojoj stanuje Živković, pa se postavljalo pitanje po kom osnovu je Direkcija za izgradnju Požarevca izvršila radove.

Odbrornik Živković je kritikovan i da je osim asfaltiranja ulice nijedna druga investicija nije stigla u Bradarac, a sebe predstavlja kao jednog od četiri čoveka koji kroje budžet Grada Požarevca, navedeno je u izvodu iz zapisnika u koji je Boom 93 takođe imao uvid.

Nakon rasprave je usvojen zahtev da se glasa o nepoverenju savetu, nakon čega je razrešen predsednik saveta i na njegovo mesto je imenovan Zoran Živković (SPS), dotadašnji potpredsednik.

Smenu su podržali Grupa građana Bradarčani-složno za Bradarac, DS, SPS, Dveri i deo članova saveta iz SNS-a.

Izvor: Boom93

About TPKNEWS

Profile photo of TPKNEWS
Najnovine vesti, informacije,najave događaja iz Braničevskog okruga,Srbije i Sveta. E-mail [email protected]
Скочи на траку са алаткама